Rotary kulüpleri: Biz mason değiliz

Rotary Kulüpleri'nin Dünya Guvernörü Çiftçioğlu, kendilerinin mason olmadığını savunarak, Türkiye'nin son 50 yılında Rotaryanler' var olduğunu belirtti ve 'Kafkasların barışı, KKTC sorunu ve AB bizim yardımımızla neticelenir' dedi.

Rotary kulüpleri: Biz mason değiliz
Rotary kulüpleri: Biz mason değiliz
GİRİŞ 09.03.2005 09:56 GÜNCELLEME 09.03.2005 09:56


Türkiye'de, kimilerine göre 'Zenginler Kulübü', kimilerine göre ise 'Masonluk Teşkilatı'nın değişik bir yapısı olarak bilinen Rotary'ler, hep merak konusu olmuştur. Rotary Kulübü'nde varılabilecek en üst düzey olan ve dünyanın en büyük alana yayılmış olan 2430. Bölge Guvernörü Erhan Çiftçioğlu, Roteryanlar'ın mason olmadığına dikkat çekerek 'Türkiye Rotary Kulübünü kuranlar mason değil, Rotaryanlar'ın ilk kurucuları da mason değil. Rotary çok güçlü bir sivil toplum örgütüdür' dedi.


Hükümet'in kendilerine destek verdiğini ifade eden Çiftcioğlu, 'Bu ülkenin son 50 yılında Rotaryanlar vardır. Ülkenin en yetişmiş kadroları Rotaryanlar'ın içinde bulunmaktadır. Sekiz bin kişilik Türkiye'de bir kitlemiz var. Bütün Rotaryanları bir çuvala koyarsanız, içerisinden rast gele isim çekilse, bakanlar kurulu oluşabilir. Yani ülkeyi yönetebilirsiniz' diye konuştu.


MUCİZEVİ BAŞBAKAN


Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Türkiye için mücize olduğunu belirten Çiftçioğlu, şöyle konuştu: 'Bir mucize Turgut Özal'dı. Bir başka mucize, Tayyip Erdoğan'dır. Türkiye'nin kaybedilmiş yıllarını, tekrar kazandırdı. Bu iki yıl içinde yapılan işler, 15 sene içinde yapılması gerekenlerdi. Hiç popilist politika uygulanmıyor. Oy kaygısıyla bu adımları atmıyor. Türkiye'nin aydınlık bir yüzü. Çok büyük bir şansımız. AB ile ilgili cesur adımlarını sevgiyle karşılıyoruz ve de takdir ediyoruz.'


ÇOCUK FELCİNİ YOK ETTİK


Rotaryanlar'ın 100. yılını kutladığını belirten Çiftçioğlu, şu bilgileri verdi: 'Rotaryanlar Irk, dil, din ayrımı yapmadan insana hizmet ederler. Çok büyük bir başarımız, 20 yıl önce başlattığımız 'Çocuk Felci Kampanyası'. Bugün dünyada çocuk felcini yok ettik. Bu seneki hedeflerimizden biri KOYE (Kolay Okuma Yazma Eğitimi). Bütün mezralara ulaşıyoruz. Türkçe'yi öğretiyoruz. Bir diğer hedefimiz de temiz su. Kastamonu ve Çankırı'da 5543 kişiye hizmet götürdük. Yüzlerce okulda yaptık ve yapacağız.


Gençlik hedeflerimizden bir tanesi de lider yetiştirmek. 'Rotary Yarının Liderlerini Arıyor' adlı toplantılarımız var. Son derece disiplinli bir programla lider yetiştiriyoruz.'


BM ve AB İLE ÇALIŞIRIZ


Rotaryler'in BM ile birlikte çalıştığını da belirten Çiftçioğlu, 'UNESCO, Rotary vasıtasıyla kurulmuş bir organizasyondur. 17 aralık öncesi Fransa ve Avusturya'da bulunan 2 bin 300 Rotary Kulübünü mail bombardımanına tuttuk. Ve o klüplere Rotaryanler gönderdik. Bu klüplerde kamuoyu oluşturduk.


100 yıl önce kaybettiğimiz belirleyici gücümüz, AB'ye girmekle dünyada yeniden Türkler'in eline geçecek ve belirleyici güç haline gelecek. Avrupalıların bizi almaktan başka seçenekleri yok' diye konuştu.


DÜNYA BARIŞINA KATKIMIZ VAR


Erhan Çiftçioğlu, sivil toplum örgütü olarak dünya barışı için de çalıştıklarını şöyle anlattı: 'Kafkasya'da halkların arasında dostluğun oluşturulması, siyasilere bırakılmayacak kadar önemli bir konudur. Sivil toplum örgütlerinin burada çok aktif davranmaları lazım. Rotaryanlar olarak, Ankara'da 18 -20 Mart'ta, Ermeni, Azeri ve Gürcü Rotaryanların katılımıyla bir Barış Kongresi düzenleyeceğiz. BM'deki temsilcimizi bu toplantıya davet edeceğiz. Buradan çıkan neticeyi BM'ye bu temsilcimiz taşıyacak. ABD'den ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden birçok Rotaryan bu toplantılara katılıyor. Toplantıdan beklenen sonuç, gençlik mübadelesi yapılması. Bunun ilkini Mersin'de de gerçekleştiriyoruz. Kafkasya Dostluk Komitesi oluşturacağız. Önümüzdeki dört sene içinde bu toplantının bir diğeri de Bakü'de, Nahçıvan'da devam edecek. İnşallah Kafkasya'da dostluğa katkımız olur.'


ATIK BİZİ HERKES BİLSİN


Türkiye Rotary Kulüpleri ve dünyanın en büyük alana yayılmış Rotary Kulüpleri'nin Dünya Guvernörü Erhan Çiftçioğlu A'dan Z'ye Roteryanları anlattı. Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını söyleyen Çiftçioğlu, 'Artık kendimizi anlatmamız lazım' dedi.


Haber: Nida ERYILMAZ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi