4 dil bilen, çift masterlı imam!

Kılıç Ali Paşa Camii imamı Selman Okumuş, farklı bir imam portresi çiziyor. 4 dil bilen Okumuş, hutbelerde i-Pad kullanıyor. Teknolojiyi yakından izliyor. Çift 'master'lı. Cübbeyle de takım elbisesiyle de çok şık...

4 dil bilen, çift masterlı imam!
4 dil bilen, çift masterlı imam!
GİRİŞ 13.05.2012 09:38 GÜNCELLEME 13.05.2012 09:38
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Bülent Şanlıkan'ın haberi

1580 yılında Tophane'de Kaptan-ı Derya Kılıç Ali Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan Kılıç Ali Paşa Camii'nin 35 yaşındaki imamı Selman Okumuş, ilginç kişiliğiyle dikkat çekiyor.

Cemaatin büyük beğenisini toplayan Okumuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir cuma namazında 'İngilizce Hutbe' okuyarak gündeme gelmişti.

İşte 'yeni nesil imam' Selman Okumuş...

DÜNYA BİRİNCİSİ OLDU

10 yıllık imam Okumuş, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni 2001 yılında tamamladı. Mezuniyet sonrası aynı üniversitenin İngilizce İşletme Bölümü'nde Yüksek Lisans Çalışması yaptı. 2007'de İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Yüksek Lisans eğitimini de başarıyla tamamladı. Arapça, Osmanlıca, Almanca ve İngilizce biliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organize ettiği 2000 yılı 'Uluslararası Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması'nda dünya birinciliğine ulaştı.

Teknolojiyi yakından izliyor. Hutbelerde tablet bilgisayar kullanıyor. Kendisine ait bir internet sitesi ve bir de twitter hesabı var. Takım elbiselerini, parfümünü özenle seçiyor, bisiklete biniyor. Her daim özenli. Mesleğe başlamadan önce lisan öğrenmek ve imamlık sonrası da uluslararası davetlerde Kur'an okumak için Bosna Hersek, Makedonya, Hırvatistan, Türkmenistan, Ukrayna, Almanya, Slovenya, Amerika,  Mısır, Malezya, Singapur, Bulgaristan ve daha pek çok ülkeye gitti.

GÖNÜLLÜ KÜLTÜR ELÇİSİ

Ulusal ve uluslararası Kuran yarışmalarında jüri üyeliklerinde bulunan Okumuş, İstanbul ve çevre illerde 'gönüllü kültür elçilikleri' yaptı. Çocuk ve yetişkin eğitimi perspektifinde, haftalık olarak İstanbul'un tarihi mekanlarına (müzeler, camiler, mabetler, saraylar) ailelerle kültürel gezi koordinasyonu çalışmalarında bulundu.

'ÇİRKİN' TİPLEMESİNE KARŞI

Okumuş, 2011 yılında Hürriyet'te yayınlanan röportajında, 'Sakal bırakmak elbette sünnettir ancak biz dünya gençleriyle bir arada olmaya çalışıyoruz. Şu an gencim. Allah nasip ederse benim de yaşlanınca sakallarım olacak. Türk filmlerindeki tiplemeler hiç hoş değildi. İmam olmayan, ağzı burnu birbirine girmiş figüranlar, gayet bakımsız, cüppesi en adi kumaştan ve ütüsüz, düzensiz sarılmış bir sargı beziyle imam tiplemesi' demişti.

RESTORE EDİLDİ

Kılıç Ali Paşa Camii'nin bakıma alınması amacıyla 2010'da Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından restorasyon çalışmaları başlatılmıştı. Camide çalışan uzmanlar tarihi malakari, kalemişi, mermer taklidi, sıva tuğla ve döşeme işlerini bakıma aldı.

ÖLÜMDEN DÖNDÜ

OkumuŞ, 2002 yılında ölümden döndü. O dönem, hafız olan Okumuş, Fatih Camii bahçesinde bir kişiyi vuran saldırganı yakalamak isterken kurşunun hedefi oldu. Yaşam mücadelesi veren Okumuş, sağlığına kavuşarak mesleğine geri dönmüştü.

BAĞIŞ: İLETİŞİM UZMANI

AVRUPA Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da Twitter'dan Okumuş için,  'Tadilat sonrası Tophane Kılıç Ali Paşa Camii muazzam olmuş. Hutbeyi tablet bilgisayarından okuyan İmam Selman hoca iletişim uzmanı' demişti.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 13
  • hilmi sarp 11 yıl önce Şikayet Et
    bende 7 dil biliyorum boştayım. ben de almanca,arapça,farsça,ingilizce,hintçe,urduca ve italyanca biliyorum, yüksek lisans mezunuyum ama arkam sağlam olmadığı için boştayım.
    Cevapla
  • metehan kurt 11 yıl önce Şikayet Et
    unal78. arkadaş herkes biliyor osmanlı türkçesi'nin ayrı bir dil olmadığını.ama artık kelimelerinin yüzde doksanının kullanılmadığı bir dil bu ülkede yabancı olmuştur.harf inkılabıyla başladı bu ülkenin dilini değiştirme hareketi.tam gaz devam ediyor.
    Cevapla
  • muhammed burak 11 yıl önce Şikayet Et
    takvalı mı?. allahtan korkuyor mu kork muyormu?önemli olan bu.
    Cevapla
  • metehan kurt 11 yıl önce Şikayet Et
    unal78. unal78 yorumunu öz türkçe olan osmanlıca ile yapsana ozaman.
    Cevapla
  • ridvantonguc 11 yıl önce Şikayet Et
    yabancı dil diyenlere.. haber okumayı hâlâ öğrenemediniz galiba. orda 4 yabancı dil biliyor demiyor zaten. 4 dil biliyor yazıyor. haberleri okurken her zman eleştiri gözüyle değilde düzgün ve doğru okuma gözüyle bakın. daha sonra yeteneğiniz varsa eleştirin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor