İstanbul'da 3 gün yağış bekleniyor

Yarın Marmara bölgesinde kuvvetli yağış etkili olacak. Yarın Batı ilçeleri yağış alacak olan İstanbul'da 3 gün yağış bekleniyor.

İstanbul'da 3 gün yağış bekleniyor
İstanbul'da 3 gün yağış bekleniyor
GİRİŞ 17.05.2012 16:17 GÜNCELLEME 17.05.2012 16:44

Yarın Marmara bölgesinde kuvvetli yağış etkili olacak. Akdeniz'den gelen ılık havayla, kuzeyden gelen serin havanın karşılaşması sonucu, yurdun büyük bölümününde görülecek yağış, yaşamı olumsuz etkileyebilecek şiddette olabilir.

Su baskını ve sel riski olan kesimler, başta Malkara, Şarköy, Ayvacık, Keşan, Ayvalık, Ezine olmak üzere Edirne geneli, Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale. İstanbul'un da bazı ilçelerinde özellikle Silivri taraflarında, öğleden sonra yağmur etkisini artırabilir.

Bu bölgelerin dışında, Bursa, İzmir'in kuzeyi, Edremit çevrelerinde de şiddetli yağmur riski var.

FIRTINA UYARISI

Yağmur tüm Ege'de de etkisini gösterecek. Cuma günü İzmir, Aydın arasında, cumartesi İstanbul'da dahil olmak üzere Marmara bölgesinde aniden fartına çıkma olasılığı da var

Yağışlar hafta sonu, yarınki kadar şiddetli olmasa da, sağanak şeklinde sürecek. Sıcaklık Marmara ve Ege'de 4-5 derece azalacak. Beş büyük kentin durumu ise şu şekilde, İstanbul 3 gün yağmurlu, poyraz sert esecek. Kentte sıcaklık yarın 18 derece. Ankara'da yarın akşam ve hafta sonu yağmur var. Sıcaklık 22 derece. İzmir genelinde yarın yağmur kuvvetli ama Aliağa-Bergama tarafına daha şiddetli yağabilir.

İzmirliler yarın ani bir fırtınayla da karşılaşabilirler. Bursa'da metrakareye 70 kg yakın yağış düşebilir. Yağmur Adana'ya da ulaşacak. Salı gününden itibaren batıda yağışlar kesiliyor ve sıcaklık artacak.

YURTTA HAVA DURUMU

Ülkenin kuzeydoğu kesimleri ile Marmara'nın batısında sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzeydoğu kesimleri ile öğle saatlerinden sonra Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar bekleniyor.

Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak.
Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı bulutlu (22)
ANKARA: Parçalı ve az bulutlu (25)
İZMİR: Parçalı zamanla çok bulutlu akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (24)
ADANA: Parçalı ve az bulutlu (28)
ANTALYA: Parçalı zamanla çok bulutlu (22)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (20)
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (18)
VAN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (16)
DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu (27)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu öğle saatlerinden sonra Edirne ve Çanakkale ile akşam saatlerinden itibaren bölgenin batısının (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, zamanla Kıyı Ege'nin çok bulutlu akşam saatlerinden itibaren İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısının çok bulutlu geçmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sivas çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra doğusu ile Erzincan ve Tunceli çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde doğusunun çok bulutlu Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

(ANKA)

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi