Marmara'yı sallayan 5.1 İstanbul'u sokağa döktü

Marmara Denizi'nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem, özellikle Marmara Ereğlisi, Tekirdağ, İstanbul'un Avrupa yakası ve yakın çevresinde kuvvetlice hissedildi.

Marmara'yı sallayan 5.1 İstanbul'u sokağa döktü
Marmara'yı sallayan 5.1 İstanbul'u sokağa döktü
GİRİŞ 07.06.2012 23:55 GÜNCELLEME 11.06.2012 00:26
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden (UDİM) yapılan yazılı açıklamada, yerel saatle 23.54'te Marmara Denizi'nde büyüklüğü 5.1 olan orta şiddette bir deprem meydana geldiği hatırlatıldı.

Depremin ilksel dış merkez koordinatlarının 40.8505 derece kuzey enlemi - 27.9242 derece doğu boylamı olduğu vurgulanan açıklamada, depremin özellikle Marmara Ereğlisi, Tekirdağ, İstanbul'un Avrupa yakası ve yakın çevresinde kuvvetlice hissedildiği, kısmen de olsa paniğe neden olduğu aktarıldı.

Açıklamada, Marmara bölgesinin genel olarak I. Derece Deprem Bölgesi içerisinde yer aldığı ifade edilerek, deprem sonrasında büyüklükleri 2.2 ile 3.2 arasında değişen 6 adet hafif şiddette artçı deprem meydana geldiği kaydedildi.

Bölgede son önemli depremin, 25 Temmuz 2011'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki sarsıntı olduğu belirtildi.

Kuzey Anadolu Fay Zonu'nun kuzey kolunun, İzmit Körfezi-Adalar açıklarından Marmara Denizi'nden geçerek Mürefte-Şarköy'e bağlandığı ve oradan Saroz Körfezi'ne uzandığı anlatılan açıklamada, şöyle denildi:

''Bu yüzden özellikle bugün meydana gelen depremin olduğu bölge, Batı Marmara'nın en aktif yöresi olarak nitelendirilip, burada sık aralıklarla hafif ve çok hafif şiddette depremler meydana gelmekte olup, 2-3 yılda bir orta büyüklükte depremler kaydedilmektedir. Aletsel dönemde deprem bölgesinde meydana gelmiş en etkili deprem, 1942 yılında olan 5.7 büyüklüğündeki Marmara Denizi depremidir.

Bölgede bulunan aktif tali kırıklar zaman zaman bu büyüklükte depremler üretmektedir. Bu depremin can ve mal kaybına neden olmaması beklenmektedir. Bölge, I. Derece Deprem Bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın depreme dayanıklı binalarda oturmaları veya satın alacakları konutların depreme dayanıklı olarak inşa edilmiş olması, afete karşı alınacak en güvenli tedbir olacaktır.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • yorumlu yorum 11 yıl önce Şikayet Et
    ...... sibirya, kanada, iç afrika ve brezilya gibi eski çekirdek masifler üzerinde hemen - hemen hiç bir deprem duyulmaz...depremselliği en yüksek olan ülkeler japonya, batı meksika, malezya ve filipinlerdir. akdeniz kuşağı ve kalifoniya (abd) ikinci sırada yer alır....10 eylül 1509(16. yüzyıl), 22 mayıs 1766(18. yüzyıl), 10 temmuz 1894(19. yüzyıl) depremlerini yaşayarak en çok deprem tecrübesine sahip istanbul yetkililerin alacağı tedbirler sayesinde dünya tarihinin en trajik depremini yaşayan şehir olmaz umarım...
    Cevapla
  • İlker Ali Vural 11 yıl önce Şikayet Et
    honker 51 çok yanlış. peygamber efendimiz zamanında da deprem oluyordu. deprem dünyanın fiziksel kuralıdır. herkes melek gibi olsa da teşhirci hiç kalmasa da ahiret gününe kadar olacaktır. hurafe üretme önce ismini hırıstiyan özentisi honker yapma. teşhircilere karşıyız hurafecilere de karşıyız (hurâfe (arapça: خرافة), islam dininin aslında; kısaca kur'an'da bulunmayan, ancak farklı yollarla sonradan müslüman hayatına katılan ve dinî inançmış gibi kabul edilen söz, düşünce ve davranışların tümüdür)
    Cevapla
  • engin dovan 11 yıl önce Şikayet Et
    engin. her şeyi depremi bile mine eteğe özentiye bağladınız ... deperm rakı içenide vuruyor namaz kılanıda..çıplak gezenide vuruyor kapalı gezende türküde vuruyor yunanıda joponuda vuruyo şililiyide ... önemli olan bundan ders çıkarnak tedbir almak.... tedbir almazsak sonumuz yıkıntıları arası... allah uyarıyor işte daha serti gelecek tedbir alın; fay hattının üzerindesiniz diye.. allah sonumuzu hayır etsin... şu bir gerçek deprem olduğunda içki içen çıplak gezen yada kapalı gezen namaz kılan diye ayrım yapılmayacak.. ama bir ayrım yapılacak tedbir alan almayan diye...tedbirsiz olduğumuz sürece bizi kimse kurtaramaz... allah beterinden korusun
    Cevapla
  • yunus doğdu 11 yıl önce Şikayet Et
    honker 51. honker 51 kardeş ağzına sağlık valla süper bir yorum olmuş bakıyorumda ya allah aşkına 10 yaşında kız evlatlarımız bile özenti ile neler giymiyorlar bunlar oldukça 17 ağustos kaçınılmaz..allah bela vermiyorsa bu alimlerin,yatırların suyu yüzü hürmetinedir..
    Cevapla
  • Bahadır Bahadıroğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    honker51 bende senin gibi düşünürdüm ama. 1500 ve 1700 lü yıllardaki depremlerde demi millet böyleydi diyede düşünürüm...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor