ABD Büyükelçisi'nin 2013 Türkiye dileği

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone ''Gelecek yılki konferansa kadar Türkiye'nin sadece yeni değil, şu ankinden çok daha iyi bir anayasayı kabul etmiş olacağından eminim'' dedi.

ABD Büyükelçisi'nin 2013  Türkiye dileği
ABD Büyükelçisi'nin 2013 Türkiye dileği
GİRİŞ 11.06.2012 23:40 GÜNCELLEME 11.06.2012 23:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, Türkiye'de yeni anayasa yazımı çalışmaları konusunda, gelecek yılki 32. Amerikan-Türk Konseyi (ATC) konferansına kadar olan sürede, Türkiye'nin sadece yeni değil, aynı zamanda şu ankinden çok daha iyi bir anayasayı onaylamış olacağından emin olduğunu söyledi.

Ricciardone, Washington'da ATC'nin 31. yıllık konferansının öğle yemeği oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki yeni anayasa yazımı çalışmalarına da değindi.

''Türkiye, kendisi için yeni bir anayasa yazıyor. Eskisini iyileştirmekten öte, yeni bir sayfa açıyor'' diyen Ricciardone, Türk yetkililerce alınan temel kararlar çerçevesinde, yeni anayasanın vatandaşların devlete karşı görevlerini, hatta devleti tanımlamayı değil, Türk vatandaşlarının özgürlüklerini ve haklarını korumayı hedeflediğini belirterek, şöyle devam etti:

''Amerikalılar olarak biz, anayasaların görevinin de bu olduğunu düşünüyoruz. (Anayasa yazımı) Bizim için devrim niteliğindeydi, şimdi Türkiye için de öyle. Dolayısıyla gelecek yıl yapılacak 32'inci ATC konferansına kadar, Türkiye'nin sadece yeni bir anayasayı onaylamış olmakla kalmayacağından, aynı zamanda şu ankinden daha iyisini onaylamış olacağından eminim ve çok iyimserim. Benim için önemli olan soru, ne kadar daha iyi olacak? Bana göre çok daha iyi olacak.''

Konuşmasında Türk-Amerikan ilişkilerine de değinen Ricciardone, aralarındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin bulunması gereken konumda olmadığını, dolayısıyla ilişkilerin bu boyutunun geliştirilmesine odaklandıklarını belirtti.

Ricciardone, iki ülke halkları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin de önemine vurgu yaparak, ticaretin geliştirilmesi için daha fazla Türk ve Amerikalı'nın birbirini tanıması gerektiğini, ATC'nin de bunun için çaba gösterdiğini kaydetti.

Büyükelçi Ricciardone, hükümet olarak da Türk ve Amerikalıları bilim, eğitim gibi her alanda bir araya getirmek, aralarındaki etkileşimi artırmak için çaba gösterdiklerini anlattı.

Konuşmasında bazı bölgesel gelişmelerden de bahseden Ricciardone, Suriye krizinin Türkiye ve ABD'nin birlikte çalışmadığı sürece çözülemeyeceğini belirtti. Ricciardone, İran, Kıbrıs, Kafkaslar, Balkanlar gibi birçok alanda, Türkiye ve ABD'nin Soğuk Savaş döneminde olduğu kadar yakın çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Mustafa Ulusoy 11 yıl önce Şikayet Et
    millet olarak ne kadar kendimize özgüvenimiz zayıflamış !. elin adamı bizi övse bir dert yerse bir dert. biz kendimiz iyi yada kötü yaptığımızı anlayamiyormuyuz da başkasının değerlendirmesine göre rota belirliyoruz. anayasa bize lazımsa en iyisini yapmaya çalışacağız. kimin ne dediğinden bize ne. anayasamızdan memmunsak yapmayalım. aman sonra daha kötü olur. bu kadar özgüvensiz korkak olmayalım. unutmayalım başaracak olanlar gayret, emek sarfedenlerdir. ve unutmayalım ki aslolan hüsnü zandır. hüsnüzan enerji verir. sui zan olumsuzlukları çağırır. gayret bizden yardım allah'dan vesselam.
    Cevapla
  • İHSAN BULUT 11 yıl önce Şikayet Et
    tamam paşam olur.... siz isteyin yere bu sefer sayin başbakan halka gideriz demez direk anayasayi yapar ve yururluge sokarlar.zaten halka gitse eminim ki iptal edilir...
    Cevapla
  • Remzi Altunkaya 11 yıl önce Şikayet Et
    size danismadan bisey yapmayiz rahat olun. biz sizin kenar mahalleniziz merak etmeyin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz