DGS'de 4 soru hatalı çıktı

Dikey Geçiş Sınavı'nda az sayıdaki soru kitapçığının 4 sorusunda basımevi kaynaklı baskı hatası tespit edildi.

DGS'de 4 soru hatalı çıktı
DGS'de 4 soru hatalı çıktı
GİRİŞ 15.07.2012 17:47 GÜNCELLEME 15.07.2012 17:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) yaptığı açıklamada, "Bu sorular iptal edilecek ve ilgili testte cevabı bulunan tüm adayların bu sorulara doğru cevap verdikleri kabul edilerek değerlendirme yapılacaktır." denildi.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "2012-Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 15 Temmuz 2012 tarihinde 130 bin 258 adayın katılımı ile uygulanmıştır. Sınavda kullanılan az sayıda soru kitapçığında dört soruda basımevi kaynaklı baskı bozukluğu tespit edilmiştir. Bu sorular iptal edilecek ve ilgili testte cevabı bulunan tüm adayların bu sorulara doğru cevap verdikleri kabul edilerek değerlendirme yapılacaktır. Konu ile ilgili teknik ve idari inceleme başlatılmıştır. Sınavın temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı madde analizleri tamamlandıktan sonra yayımlanacaktır."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • hakan bekmez 11 yıl önce Şikayet Et
    hata elbet çözülür.... bu sınavlarda hata,hile,şike,terör örgütü bağlantıları, sahte kişilerin sınava girmesi vb. sorunlar elbet çözülür ama çıkan bu problemler sebebiyle sınava giren bütün insanlar mağdur edilmemeli ve sayın hükümetimizin de mağdur etmeyeceğini ve kurunun yanında yaşı da yakmayacağına eminim...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimalleri! İşte tüm hesaplar...
Anayasa Hukukçusu uyardı! Bu hata tekrar yapılmamalı