İzmir-Bandırma arasına elektrikli tren

İzmir-Bandırma arasındaki demiryolunda, elektrikli tren kullanılmaya başlanacak. Hat yenileme çalışmaları tamamlandıktan sonra elektrikli trenler, bu hatta 120 kilometre hız yapabilecek.

İzmir-Bandırma arasına elektrikli tren
İzmir-Bandırma arasına elektrikli tren
GİRİŞ 18.07.2012 18:15 GÜNCELLEME 18.07.2012 18:15

TCDD 3. Bölge Müdürlüğü, İzmir-Bandırma arasında elektrikli ve sinyalli tren işletmeciliği yapılacağından dolayı Manisa-Akhisar arasındaki 52 kilometrelik demiryolunun son teknoloji ve yurtdışında kullanılan malzemelerle yenilenmesi çalışmasına başladı. Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Karaağaçlı beldesi bölgesinde başlatılan çalışmayı TCDD 3. Bölge Müdürü Sabahattin Eriş ile birlikte inceledi. Vali Daşöz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bu çalışmanın çok büyük bir yatırım olduğunu söyledi. Çalışmayla mevcut hatların yenilendiğini ve geliştirildiğini aktaran Daşöz, "Artık yeni sistemde bu hatta elektrikli sinyalli trenler çalışacak. Bu hat İzmir, Manisa, Akhisar, Balıkesir, Bandırma hattı. Tamamı 340 kilometre civarında. Buradaki yenileme araçları, günümüzün en gelişmişleri, 600 işçinin yapacağı işi yapıyor. Günde beş saat çalışıyor, aynı zamanda mevcut sefer devam ediyor. Bütün demiryolları ve traversler değiştiriliyor. Bunların hepsini bilgisayar kontrollu aynı makine yapıyor. Tren yolu çok daha güçlü, dayanıklı ve metraj olarak da uzun oluyor. Yapılan bu çalışma, yük taşımacığında çok büyük avantajlar getirecek. Mevcut demiryolunda 90 kilometreden fazla hız yapılamıyordu, yeni yolda tren 120 kilometre hızla gidecek. İleride bunlar hızlı terene de entegre olacak." dedi.

3. Bölge Müdürü Eriş ise TCDD olarak Manisa il sınırları içerisinde yapacakları çalışmaların maliyetinin 700 milyon lirayı geçeceğini söyledi. Menemen-Manisa arasının üç hat olacağını aktaran Eriş, "Bu hatların hepsi elektriklenecek ve elektrikli trenler çalışacak. Sinyallenecek, yani artık o istasyonlarda hareket memuru olmayacak. Hattın tamamı otomatik makinelerle yapılıyor. Eylül ayının ortasında bitirilecek. Günde 720 metre yapıyoruz. Tren trafiğini aksatmamak için beş saat çalışıyoruz. Beş saatin sonunda bütün trenler, çalışmanın yapıldığı 50 kilometre hızla yerden geçebiliyor." diye konuştu.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti