Yargıtay'ın mayo kararına en çok kadınlar sevinecek

Yargıtay, sadece ‘dört duvar arasını’ özel hayat kapsamına almadı ve izinsiz çekilip yayınlanan mayolu fotoğrafın, ‘özel hayata’ girdiğine karar verdi.

Yargıtay'ın mayo kararına en çok kadınlar sevinecek
Yargıtay'ın mayo kararına en çok kadınlar sevinecek
GİRİŞ 25.07.2012 16:02 GÜNCELLEME 25.07.2012 16:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İzmir'de plajda şezlonga uzanarak güneşlendiği sırada izinsiz fotoğrafı çekilen ve bir derginin kapağında yayınlanan bir kadın, "özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiği'' gerekçesiyle fotoğrafı çeken kişi ve yayınlanan derginin sahibi hakkında dava açtı.

İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, mahkeme, "plajın gizli alan olmadığı, kamuya açık alan olduğu''nu belirterek sanıkların beraatlarına karar verdi. Temyize giden davada Yargıtay 12. Ceza Dairesi, kamusal alanda fotoğrafı çekilen kadının özel hayatının ihlal edildiğini belirterek yerel mahkemenin kararını bozdu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Onur Abas 11 yıl önce Şikayet Et
    çok komiksin... sen manyak mısın? eşinin veya kızının o şekilde giyinip halk plajına gitmesinden rahatsız olmayan bir kişi fotoğrafının yayınlanmasından rahatsız oluyorsa ruh hastasıdır.
    Cevapla
  • Hakan Can 11 yıl önce Şikayet Et
    türkiye'de hakimler var!. insanları vaktiyle intihar etmek zorunda bırakan bu medyaya ancak böyle hakimler dur diyebilir. kendilerini tebrik ediyorum. aslında ceza olarak o fotoğrafı yayınlayanların kendilerinin, eşlerinin varsa genç kızlarının da aynı şekilde fotoğraflarını çekip aynı dergide sırayla kapak yapmak lazım. töbe töbe.
    Cevapla
  • hikmet basiret 11 yıl önce Şikayet Et
    nekadar şaçma . o zaman o kadının özeli ise okadar milletin içinde neden soyunuyor.soyunduktan sonra özel mi kalır .hemözelim diyorsun hemde herkeze teşhir ediyorsun ozaman az tutarlı olun ya .
    Cevapla
  • pusula 11 yıl önce Şikayet Et
    avrupa da nasil oluyor. öncelikle kisinin sokakta orda burda kisisel ireysel cektigi resimlerde es kaza ekrana girenler herhangi bir yerde yayimlanmadigi muddetce sorun yok. ama bir kisiyi ustunde ne olursa olsun kasten resimlemek suctur, bunun yayinlamak agir suctur.
    Cevapla
  • ismilazimdegil 11 yıl önce Şikayet Et
    istiklal caddesine fotoğraf makinesiyle girilmez. olaki arkadaşınızın veya mekanın bir fotoğrafını çekersiniz. bir dergide bir sitede yayınlarsınız. arkadaki kişilerden eskaza birisi şikayet eder. beni çekmiş izinsiz. ya makine getirmeyin ya da fotoğraf karesine giren her kişiden izin alın :))) şaka bir yana tuhaf bir durum. arkadaşının fotoğrafını çeken her kişiye de görünmemek için yüzümüzü elle saklayamayız. ama fotoğrafçının yaptığında da biraz daha abartı var. (istiklal caddesini bilerek söyledim. hani ordada giyinmiş gibi kişiler oluyor ya o yüzden.)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'de satılan en ucuz elektrikli otomobiller: 1 milyon TL altında 3 model var
Ayhan Bora Kaplan davasında 7 şüpheli tutuklandı!