Türkiye'nin en hijyenik berberi!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaklaşık 24 yıldır berberlik yapan Yaşar Doktor, her müşterisi için ayrı malzeme kullanıyor.

Türkiye'nin en hijyenik berberi!
Türkiye'nin en hijyenik berberi!
GİRİŞ 04.08.2012 16:54 GÜNCELLEME 04.08.2012 16:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ereğli'de 24 yıldan bu yana berberlik mesleğini yürüten Yaşar Doktor, ilçede bir ilke imza attı. 16 yıldır işlettiği dükkanda daimi müşterileri için özel kutular yaptıran Doktor, her müşterisi için ayrı ayrı malzemeler kullanıyor.

Berber Doktor, bu uygulamayı 2005 yılından bu yana yaptığını ve kendisine gelen diğer müşterilerden de olumlu tepkiler aldığını söyledi. Dolapların içinde müşterinin kendisine ait ustura, tarak, sakal fırçası, parfüm, cımbız, peçete, önlük gibi malzemelerin yanı sıra şampuan ve parfümlerin de bulunduğunu söyledi.

Yaşar Doktor, hijyene verdiği öneme müşterilerinin de destek verdiğini belirterek, "Burada önemli olan hijyenin ön plana çıkması. Uzun süredir yaptığım bu uygulamadan herkes memnun. Burada kutusu olanlar kendileri gelip kutularını açıyorlar. Anahtarları bizde değil kendilerinde duruyor. Tıraş olmaya geldiklerinde kendileri gelip malzemelerini alıyor ve tıraşlarını olduktan sonra temizliğini yapıp kendilerine veriyoruz. Onlar da tekrar kendi kutularına eşyalarını koyarak dükkandan ayrılıyor." dedi.

Berber Yaşar Doktor'un sürekli müşterilerinden Ersin Özmen, başlatılan bu uygulamanın yerinde bir karar olduğunu söyledi. Özmen, tıraş işleminin tamamlanmasının ardından malzemelerini kendisine ait kutusuna koydu.

Müşterilerden Ersin Özmen uygulamanın yerinde bir karar olduğunu söyledi. Kendisinin hijyene çok dikkat ettiğini ve bundan dolayı da titiz olduğunu kaydeden Özmen, "Kendi malzemelerimin bulunduğu kutunun içindeki malzemeler sadece bana ait. Kimse bu malzemelere dokunmuyor. Ben de gelip gönül rahatlığıyla tıraşımı oluyorum. Bu uygulamayı diğer berberlere de tavsiye ediyorum" diye konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • Mütebessim 11 yıl önce Şikayet Et
    çok önemli bir konu. bu konu daha fazla gündeme getirilmeli. berberlerimiz hijyen konusunda yerlerde sürünüyor. aynı makas, tarak, makine ile temizlik yapmadan arka arkaya herkesin saçını kesiyorlar. çok kere traş sonrası sorun yaşadım bu yüzden. oysa, temizlenmeden aynı malzemeler asla kullanılmamalı. sağlık bakanlığı mıdır, her kim ilgili ise bu konuya bir eğiliversinler.. bir de berberlerimizin ne kadar acemi olduğunu almanya'da berbere gidince anladım, artık nerede nasıl eğitiliyorlarsa, oldukça sistematik bir şekilde şip şap saçınızı kesip yolcu ediyorlar, bizim berberler aynı traşı yapmak için yarım saat uğraşıyorlar, üstelik de olmuyor!!
    Cevapla
  • Remzi Altunkaya 11 yıl önce Şikayet Et
    berber doktor bir dolapta kendin icin yaptir. iyiki lokantada asci degilsin
    Cevapla
  • yunus doğdu 11 yıl önce Şikayet Et
    berberlerde hijyen sıfır... toplum olarak biraz pis sayılırız halbuki dinimiz temizlikten geçer berberlerimizin çoğunda hijyen ayaklar altında..dikkat etmeseniz tek kullanımlık malzemeler bile size bilerek yada bilmeyerek uygulanabiliyor..birde eğitim ve hijyenin ayaklar altında olduğu tek meslek ülkemizde berberliktir eli makas tutan herkes karşınıza berber olarak çıkar..bu berber arkadaşı kutluyorum hassasiyetlerinden dolayı demekki böyleleride varmış..tavsiyem herkese kendi malzemeleri ile berberin yolunu tutsunlar..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kızını ve torununu öldüren cani dededen skandal savunma!
İsrail saldırıları altındaki Gazze'de bayrama hazırlık