Yeni kadıköy meydanı böyle olacak!

Kadıköy 60 bin metrekarelik yeni meydanına kavuşuyor. Otobüs ve dolmuş duraklarının bulunduğu alan yayalaştırılarak, kafeteryalar yapılacak.

Yeni kadıköy meydanı böyle olacak!
Yeni kadıköy meydanı böyle olacak!
GİRİŞ 19.08.2012 12:04 GÜNCELLEME 19.08.2012 12:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Kadıköy-Kartal Metro Hattı'nın açılış töreninde bahsettiği Kadıköy'e yeni meydan projesiyle; Rıhtım Caddesi, Haldun Taner Tiyatrosu'ndan itibaren araç trafiğine kapatılacak.

Otobüs ve dolmuş durakları olarak kullanılan alanların da yayalaştırma bölgesine katılması ile İstanbul ve Kadıköy 60 bin metrekare büyüklüğünde yayalaştırılmış yeni bir meydana kavuşacak.

Yayalaştırma projesine başlanmadan önce Albay Faik Sözdener Caddesi iki şerit gidiş, iki şerit geliş çalışacak şekilde yeniden düzenlenecek. Meydanın batı tarafında dolmuş ve taksiler için duraklar yapılacak, ayrıca Albay Faik Sözdener Caddesi üzerinde ve Haldun Taner Tiyatrosu'nun önünde indi bindi cepleri yapılacak.

Yayalaştırılmış meydanla, Kadıköy Metro İstasyonu'nu kullanan yolcular araç trafiğine maruz kalmadan deniz iskelelerine, dolmuş ve taksi duraklarına ve otoparka rahatça erişebilecek.

Rıhtım Caddesi'nin trafiğe kapatılmasıyla Kadıköy'e kazandırılacak 60 bin metrekarelik meydan, ikinci etapta İskele'den Haydarpaşa'ya olan bantla bütünleştirilecek.

ikinci etap projesi İstanbul tamamlandı. İskele ile Haydarpaşa bandının proje sahibi Aartı Planlama Peyzaj Mimarlık'tan Doç. Dr. Mehmet Ali Yüzer, Başbakan'ın söylediği meydanla, kendilerinin projesini yaptığı bölümün önümüzdeki dönemde bütünleşeceğini belirterek, projelerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Koruma Kurulu tarafından onaylandığını söyledi. Yüzer, projelerinde kafeteryaların, oturma yerlerinin olduğunu da belirtti.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 3
  • murat bayraktar 11 yıl önce Şikayet Et
    kadıköye çok gelir. bence kadıköy gibi bir yere böyle bir yatırım yapılmamalı, kadıköy halkı halinden memnun baksanıza kac donemdir selami başkan.., hizmet yok, bişey yok, maksat ideoloji olsun..
    Cevapla
  • benjamin 11 yıl önce Şikayet Et
    süper ama. birazda istanbulun artık nüfusunu arttırmayacak hatta mümkünse azaltacak planlar üzerinde çalışılsa.
    Cevapla
  • Muhammed 11 yıl önce Şikayet Et
    recep tayyip olduğu sürece böyle güzel şeyler olur ama. tek yatırım istanbula oluyor sanki bunun nedenini merak ediyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Meteoroloji uyardı, mayıs ayında çok sayıda il için kar alarmı verildi!
PYD elebaşı Salih Müslim'in eşinden teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında skandal ifadeler