Gaziantep'te BDP binası ateşe verildi

Gaziantep'te polis karakolu yakınında meydana gelen patlamanın ardından bölgede toplanan öfkeli kalabalık, BDP Şehitkamil İlçe başkanlığı binasını ateşe verdi.

Gaziantep'te  BDP binası ateşe verildi
Gaziantep'te BDP binası ateşe verildi
GİRİŞ 20.08.2012 22:15 GÜNCELLEME 21.08.2012 09:41
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye sevk edilirken, öfkeli kalabalık sakinleştirilmeye çalışılıyor.

Gaziantep'te ikinci bir patlamanın daha meydana geldiği belirtiliyor.

Gaziantep'te çok sayıda yaralı var, acil kan bağışı isteniyor
Gaziantep'te gerçekleşen patlamada yaralananlar için yetkililer acil kan arayışına girdi.

Bölgeye yakın olan devlet hastanelerine ve özel hastanelere sevk edilen onlarca yaralı için acil kan ihtiyacı doğduğunu ifade eden yetkililer, duyarlı vatandaşlardan acil kan bağışı yapmalarını istiyor.

Şahinbey Kaymakamlığı,  2. patlam olduğu yönündeki haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

Türk Kızılayı yaralıların sevk edildiği hastanelere 100 ünite kan gönderdi, vatandaşları kan vermeye çağırdı.

 Türk Kızılayı, Gaziantep'te meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşların sevk edildiği hastanelere 100 ünite kan gönderdi, vatandaşları kan vermeye davet etti.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gaziantep'te meydana gelen patlama sonrası alarm durumuna geçildiği belirtilerek, yaralanan vatandaşların sevk edildiği hastanelere 100 ünite kan gönderildiği bildirildi.

Malatya Kan Merkezi'nden de 200 ünite kanın acil ihtiyaç için Gaziantep'teki hastanelere sevk edildiği kaydedilen açıklamada, ''Tedavisi devam eden yaralıların durumu Türk Kızılayı uzman ekipleri tarafından yakından takip ediliyor. Uzman ekipler, kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşları da Gaziantep Kan Merkezi'ne bekliyor'' ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, bölgedeki kan ihtiyacı ile ilgili son verilerin Türk Kızılayı'nın sosyal paylaşım sitesi Twitter'da bulunan hesabından duyurulacağı kaydedildi.

Kan merkezindeki uzman ekiplerin de günün her saati kan bağışı alacağı bildirilen açıklamada, bu kanların hastanelere sevk edileceği belirtildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 51
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    ne kardeşi!. hiç bir kürtçüye nezaketen bile olsa asla kardeş demem,haya ederim. bundan bir sene öncesine kadar kürt sorunu(!) konusunda yaptığım yorumlar sebebiyle türk kökenli yorumcuların bir çoğu benim gibi bir türkoğlu türk'ü bile kürt,kürtçü ilan etmişlerdi. bana gizli kürtçü hatta gizli pkk'lı diyorlardı. türk terör örgütü olan ergenekon ve jitem hakkındaki o zamanki görüşlerim aynen geçerli. bugün olduğu gibi o günlerde de sizin pkk'nızı, sizin kck'nızı, sizin sözde siyasi partinizi, sizin kürtçülüğünüzü, sizin bebek katilinizi, tıpkı türk terör örgütü jitemi lanetlediğim gibi hep lanetledim. bir türkle bir kürdün farkı, birinin ırkına bakmadan terör örgütlerini lanetlemesi, diğerinin ise ilkel cahiliye adetleri olan aşiretçilik, kandaşlık, ırkdaşlık duygularıyla "çamurdan olsun,terörist olsun,yeterki kürt olsun" demesidir. çözüm,silahlı kürtlerin imha edilmesidir.
    Cevapla
  • ahmet okutan 11 yıl önce Şikayet Et
    türk milletine kurşun sıkan,bölücülük yapan her pkk lı düşmanımızdır. pkk lılar bilsinler ki,türk milletinin sabrı taşmıştır.pkk ya yardım eden,pkk ya destek veren,pkk yı koruyan,besleyen herkes türk milletinin düşmanıdır.türk milleti bu hainlere gerekli cevabı vermek için sabırsızlanıyor artık.pkk kimliğ taşıyan herkes gereken cevabı almalıdır.
    Cevapla
  • ernesto 11 yıl önce Şikayet Et
    metin yazar a. sevgili kardeşim sen ne zaman kürtlere yapılan haksızlıklara krşı tepki koydun da şimdi onları adamlılıklarını sınıyorsun geçmişe hiç gitmeyelim yakına bakalım uludere olayında hanginiz tepki koydunuz bi sölermisiniz üstelik olaydan 2 gün sonra sanki orda 34 sinek ölmüş gibi taksime oraya buraya çıkıp yılbaşını kutladınız sizin adfamlık kardeşlik dedğiniz olay bu mudur? saçma sapan yorumlar yapacağınıza önce devlete tepki koyun da bu olaylar son bulsun artık bi çözüm yolu üretilsin bu akan kanlar dursun artık
    Cevapla
  • İbrahim ÖkSüz 11 yıl önce Şikayet Et
    varol gaziantep !. birilerinin artık bunlara dur demesi gerekiyo gaziantep halkı dayanışmayı dün gece gösterdi binlerce kişi kan vermek için sıraya girdi ve bu yakılan bina çok doqru bir tepki dahasıda gelecek pkk bitecek gaziantep halkını ayakta alkışlıyorum
    Cevapla
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    tüm türkiye böyle tepkiyi basması lazım!!!!!!!!. örnek; karadenizde olsa daha çok tepki olur pkk yandaşları karadenizi terketmek zorunda kalırlar?...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kabine yarın toplanacak: Gündemde hangi konular var?
İsrail terörüne direnen Kassam Tugayları’nın zorlu şartları Ebu Ubeyde’de vücut buluyor