3 çocuk PKK'ya satılınca ilçe fena karıştı

Biri BDP'li başkanın oğlu 3 çocuğun para karşılığı PKK'ya verilmesi, Beytüşşebap'ı savaş alanına çevirdi.

3 çocuk PKK'ya satılınca ilçe fena karıştı
3 çocuk PKK'ya satılınca ilçe fena karıştı
GİRİŞ 23.08.2012 02:27 GÜNCELLEME 23.08.2012 16:19
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

İsmail Avcı'nın haberi

Evlatlarını kurtarmak isteyen ailelerle, örgüte çocuk kazandırmakla suçlanan Cin ailesi birbirine girdi. Çıkan olaylarda 15 kişi yaralandı. Aşiret liderlerinin tarafları barıştıramadığı ilçede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 4 gündür, aşiretlerin karşı karşıya geldiği büyük bir kavga yaşanıyor. Sebebi ise 12 yaşındaki 3 çocuğun para karşılığında PKK'ya teslim edilmesi. Çocuğu kandırılarak terör örgütünün dağ kadrosuna verilen isimlerden biri BDP'li Belediye Başkanı Yusuf Temel. Evlatlarını kurtarmak isteyen aileler, örgüte çocuk kazandırmakla suçladıkları Cin ailesi tarafından linç edilmek istendi. Başkan Temel'in yakınları da Cin ailesinin evini silahla taradı. 4 günde 5 kez kavga eden aile fertlerinden 10'u silahla, 5'i de taş ve sopalarla yaralandı. Aileler, terör örgütüyle görüşerek çocuklarının geri verilmesini istedi, ancak PKK bu talebi reddetti. Çocukların her birinin 2 bin Euro karşılığında satıldığı iddiası ise gerginliği iyice artırdı.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile Jirki, Mankuran, Gevdan ve Grevyan aşiretinin önde gelenleri, tarafları barıştırmak için büyük gayret sarf etti. Başkan Temel'in, Cin ailesinden 7 kişinin ilçeyi terk etmesi karşılığında barışabileceği şartı kabul görmedi. Tarafların her an yeniden kavga edebileceği ihtimali üzerine ilçede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Alınan bilgiye göre, Beytüşşebap'ın büyük aşiretlerinin karşı karşıya geldiği kavga, iki hafta önce ilçenin sanayi sitesinde tamirci olarak çalışan 12 yaşındaki Ferhat Ataman'ın dağa götürülmesiyle başladı. BDP'li Belediye Başkanı Yusuf Temel'in akrabası olan Hasan Ataman, oğlunun kurtarılması için arayışlara girdi. Ataman ailesi çocuklarının belediyede çalışan Mağdur Cin ve kardeşleri tarafından örgütün dağ kadrosuna satıldığını iddia ederek Cin ailesiyle tartıştı. Yusuf Temel, aşiret reislerini de devreye sokarak olayın çözülmesi için gayret sarf etti, ancak çözüm bulunamadı. Ardından yeni bir olay daha meydana geldi.

Terör örgütü yandaşlığıyla suçlanan Veysi Cin'in, Yusuf Temel'in 12 yaşındaki oğlu Diyar Temel ile muhtar Cevdet Ulaş'ın oğlu Kadri Ulaş'ı (12) götürüp PKK'ya teslim ettiği öne sürüldü. BDP'li başkan, oğlunun kandırılarak dağa götürüldüğünü belirterek, suçladığı Cin ailesiyle gerginlik yaşadı. İddialara göre Cin ailesi de, "Git örgütü ikna et getir." cevabını verdi. Yusuf Temel, terör örgütüyle görüşerek oğlunun kendisine verilmesini istedi. Ancak teröristler, çocuklar için 5-6 bin Euro verildiğini söyleyerek, iade talebini kabul etmedi. Terör örgütü, BDP'li başkana, "Dağa çıkan bir kişi bir daha geri dönemez." diyerek çocukları vermedi. İlçeye dönen belediye başkanı ile diğer iki aile, Cin ailesiyle kavga etti. Veysi Cin ilçeyi terk etti. Aşiret liderlerinin araya girmesiyle taraflar sakinleşti. Ancak iki gün önce Belediye Başkanı Temel'in aracının önünü kesen Cin ailesi, başkanı linç etmek istedi. Başkanın burnunu kıran Cin ailesi, arabada bulunan belediye başkanının oğlu Mazlum Temel'in de ayağını kırdı. Başkanın evi de taş yağmuruna tutuldu.

Bu olayı haber alan Temel'in akrabaları ise, Cin ailesinin evlerini silahla taradı. Üçüncü kez çıkan kavgada Temel ailesinden TEDAŞ Şefi Tahir Akdağ ile Hasan, Cihat, Welat, Hüsnü ve İskender Akdağ silahla yaralandı. Mağdur ve Mehmet Cin ise aldıkları taş ve sopa darbesiyle hastaneye kaldırıldı.

AŞİRET LİDERLERİ TARAFLARI BARIŞTIRAMADI

İlçede gerginliğin devam etmesi üzerine BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile Jirki, Mankuran, Gevdan ve Grevyan aşiretinin önde gelenleri tarafları barıştırmak için büyük gayret sarf etti. Grevyan aşiretine mensup Belediye Başkanı Yusuf Temel'in, Cin ailesinden 7 kişinin ilçeyi terk etmesi karşılığında barışabileceği şartı kabul edilmedi. Aşiret liderleri ilçeden ayrılırken Hakkâri'de yaşayan Grevyan aşiretine mensup 15 araçlık konvoy Başkan Yusuf Temel'e destek amaçlı ilçeye geldi. Güvenlik güçleri yoğun güvenlik önlemi alırken tarafların yeniden kavga edebileceği belirtiliyor.

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR 97
  • Yolcu Yıldırım 11 yıl önce Şikayet Et
    münafık hainler. bir kere daha anlaşıldı ki bunun gibi şerefsizlerin ne vatanı ne de vatan sevgisi var.biz millet olarak vatanımız için yaşa başa bakmadan çok kanımızı döktük.bunların ki ben rahat edeyim bana ateş dokunmasında başkalarınınki ne ne olursa olsun zihniyeti.hani siz malum etnisite için mücadele ediyordunuz ikiyüzlüler..sizi gidi kefereler bu az bile gayya kuyusunda yanasıca münafık hainler...bu vatan topraklarında asla rahat yaşayamayacaksınız allah'ın izniyle....
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    kürtçülerin türkçülerden öğrenecekleri çok şey var.... hep söylerim kürtçüler, türkçüleri asgari yetmiş yıl geriden takip ediyor. baksanıza pkk daha yeni yeni jakoben kuzey kore modeli bir devlet kurup beyaz kürtler olarak sefasını sürmek istiyor. herşeyi bu beyaz kürtler bilir, kürt halkı hiç bir şey bilmez, koyun gibi onlara itaat eder. çünkü bu beyaz kürtler aynı zamanda ilericidirler (ne kadar tanıdık bir kavram. yerim sizi ilerici yamyamlar.). türkçülerin altmış yıl önceki masallarını yakında kürtçülerden dinlemeye başlarız. onlar da otuz yılda şu kadar milyon genç yarattık diye şıkıdım şıkıdıma başlarlar. yanlız bir şeyi hala öğrenememişler. savaşanlar sadece garibanlardır. siz hiç beyaz bir türkün oğlunu oralarda gördünüz mü? o zaman siz de beyaz kürtlerin çocuklarıyla iyi geçinin. bakın ebeniz türkçüleri (kürtçülerin ebesi türkçülerdir) kendinize örnek alın.
    Cevapla
  • ümmet yekçare 11 yıl önce Şikayet Et
    sorulara cevap ver mehmet mustafa zorlu. senin çok çok şey yazdım ama editor yayınlamamış sen ona dua et. şimdi pavlova denek olmak yerine bu sorulara cevap ver: haneye tecavüz var mı? eğer korucular ise görevi kötüye kullanma var mı? devlet silahlarını kendi çıkarına kullanma var mı? adam öldürmeye teşebbüs var mı? ve en önemlisi pkkya yardım ve yataklık var mı? insan tacirliği var mı? çocukları hürriyetin yoksun bırakmak var mı? hepside var. o zaman devlet neden gereğini yapmıyor?buna leş kargaları gibi ölü beklemek denmez mi? eğer insan isen insan gibi cevap ver, yok değilsen boşver gitsin
    Cevapla
  • sadik bulubul 11 yıl önce Şikayet Et
    bu haberi okuyunca icim sizladi. o ahali iki ates arasinda kalmis musluman kardeslerimiz igrenc emelleri olan yalnizca alevi kisvesi altinda zerdusluk ateslik yaymak isteyen aysel tugluk ve yahudi kokenli hasip kaplan malesef ordaki din kardeslerimizin cocuklarina kadar mutecaviz davranmakta abes gunah saymayan bu iki guruh gurubu
    Cevapla
  • Murat Diniz 11 yıl önce Şikayet Et
    yazık olmuş. bdp li çocukları vekilleri başkanları istanbulda barlarda, bodrumda, türkbükünde tatilde olması gerekirken ne işleri varmış dağda. onların yerine çocuklarının sayısını, adını bile bilmeyen bir hemşerilerine gitselermiş o paraya fazladan eşenatiyon çocuk bile verirdi babaları. çocuk ölürse bir tane daha yaparlar anaları ölürse doğuracam diye bir kadın daha alırlar. ağalık sistemi kolay bitmiyor. şimdiki feodal ağaları bahozun emrinde büyük israilin vaad edilmiş topraklarındaki öncü kuvvetleri olarak cehenneme odun taşımaya devam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!