Afyon'da cephanelikte patlama: 25 şehit

Afyonkarahisar'ın Ataköy Kışlacık Köyü'nde konuşlu 500. İstihkam Ana Komutanlığı Deposu'nda meydana gelen patlamada 25 asker şehit oldu.

GİRİŞ 05.09.2012 21:33 GÜNCELLEME 07.09.2012 06:58
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndan yapılan açıklamaya göre, Afyonkarahisar'daki patlamada 25 asker şehit oldu. Şehit olanların 2 astsubay, 2 uzman çavuş ve 21 er olduğu belirtildi. 6 askerin tedavisine devam edilirken 3 sivilin ise taburcu edildiği açıklandı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "05 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar’da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 askerî personel şehit olmuştur. Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır. Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

CENAZELER PAZAR GÜNÜ TESLİM EDİLECEK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Afyonkarahisar'daki patlama ile ilgili olarak adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini ve bir hata varsa soruşturmayla ortaya çıkacağını söyledi. Bakan Yılmaz, şehit cenazelerinin adli tıptaki çalışmalarından sonra bir aksilik çıkmazsa cenazelerin pazar günü ailelerine teslim edileceğini sözlerine ekledi. 

AİLELER KIŞLAYA ALINIYOR

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ailelerin daha rahat etmesi için kışlaya alınması talimatını verdi. Vali Balkanlıoğlu, şehit askerlerin birinci derece yakınlarının kimlik kontrolünden geçirildikten sonra içeriye alınmasına refakat etti. Burada birinci derece şehit yakınlarından DNA testi için örnek alınacağı belirtildi.

KIŞLACIK KÖYÜ BOŞALTILDI

Patlamanın meydana geldiği kışlaya en yakın yerleşim yeri Kışlacık Köyü'nün tamamen boşaltıldığı, yakınlardaki yerleşim yerlerinin ara sokaklarına da girmeye izin verilmediği belirtildi.

DİN GÖREVLİLERİ HAZIR BULUNDURULUYOR

Açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından şehit yakınlarını teskin etmek ve psikolojik destek vermek maksadıyla 5 psikolog ve din görevlilerinin hazır bulundurulduğu vurgulandı.
“Şehit olan askerlerimizin DNA tespiti için Ankara'dan ekipler bölgeye intikal etmiştir" denilen açıklamada, olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı ve savcılık tarafından gerekli idari ve adli soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

EROĞLU: KESİNLİKLE TERÖR SALDIRI DEĞİL

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, olayla ilgili bilgi verdive basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Eroğlu olayın tamamen bir kazadan dolayı meydana geldiğini ve kesinlikle bir terör saldırısının söz konusu olmadığını açıkladı.  Eroğlu, "Dışarıdan bir sabotaj söz konusu değil, kaza olduğu konusunda mutmainim. Çünkü yapısını biliyorum." dedi.

ŞEHİT OLAN 25 ASKERİN İSİMLERİ

"Bedri Naim, Murat Döğer, Hüseyin Apaydın, Cüneyt Akkuş, Ayhan Kurtsu, Kadir Aydın, Fatih Şalgam, Bayram Uluer, Burak Kaplan, Emrah Aral, Emrah Kartal, Hayri Kaya, Emre Yıldırım, Emrah Sandalcı, Mehmet Emre Özer, Hüseyin Gökhan Eriç, Tolga Taşdan, Ahmet Tosun, Burak Umut Gedik, Onur Fikret Gülger, Macit Coşkun, Barış Öztürk, Mehmet Emin Çuğun, Abdullah Tokgöz, Faruk Ergeç, Er Emre Yıldırım'' 

YARALI 8 ASKERİN İSİMLERİ

Ramazan Yılmaz, Mustafa Durmaz, Gökhan Güldalı, Ufuk Terzioğlu, Hasan Boncuk, Fethi Tuna, Soner Güleçyüz, Fatih Yüksel.

DNA TESTİ İLE KİMLİKLER BELİRLENECEK

Şehitlerin kimlikleri saptanamıyor. 25 şehidin kimlikleri yapılacak DNA testiyle tespit edilecek. Şehit cenazeleri kimlik tespitinin yapılabilmesi için Ankara'ya GATA'ya götürülüyor. 

TÜRKİYE'Yİ YASA BOĞAN OLAY

Türkiye’yi sarsan patlama Afyonkarahisar’da dün saat 21.15 sıralarında meydana geldi. Ataköy’deki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’ndaki mühimmat deposunda erler, erbaşlar, astsubaylar ve subaylar 4-5 gündür mühimmat tasnifi yapıyordu. Ancak bu tasnif sırasında bir el bombasının patlamasının ardından patlamalar meydana geldi.  Kent merkezine yakın kışladaki patlama, çevrede deprem korkusu yarattı. Afyonlular kendilerini dışarıya attı. Çok sayıda evin camları kırıldı. Kışlaya yakın evlerin tamamı boşaltıldı. Kentte elektrik kesintisi oldu. Ama bilançonun ağırlığı gün ışıyınca ortaya çıktı. Sayım yapan ekipteb aralarında subayların da bulunduğu 25 askerimiz şehit düşmüştü  

 

Patlamanın verdiği hasar güneşin doğmasıyla ortaya çıktı

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 103
  • zeki alperen 11 yıl önce Şikayet Et
    çok yönlü bir olay..! 2. 4.gene pikaka'nın devlete bir mesajı olarak algılatmak isteği içeren bir saldırısı olabilir mi? yani siz doğudaki operasyonları durdurmazsanız bizde bu tür saldırılalrı yapmaya hem muktedir hemde kararlı oldukları yönünde tabiki olabilir.5.türkiye'yide ırak suriye ayarına düştüğünü dünya kamuoyuna lanse etmek için batı servislerinin işi olamazmı?tabiki olabilir!6. bir tarftan ırak peşmergeleri, bir taraftan rumlar, bir taraftan yunanlılar,bir taraftan ermeniler,bir taraftan iranlı ajanlar, bir taraftan usa'lıların tezkere intikamı gütmeleri,bir taraftanda israililerin başbakana karşı özel kinlerinden dolayı intikamcı durumları
    Cevapla
  • üsküdarlı ARİF 11 yıl önce Şikayet Et
    sosyal medyada dolaşan dedikodu mu gerçekmi bilmem 25 şehidimiz güya şırnakta şehit olmuş !!. afyon karahisardaki patladada şehit düştü gibi gösterilmiş..ben inanmasamda bir nevi uçuk senaryo inşallah araştırmalar başlar gerçekler gün yüzüne çıkar.nerde olursa olsun şehit evlatlarıma yüce allahtan rahmed dilerim.türkiye min başı sağolsun allah böyle acılar yaşatmasın...amin amin amin.
    Cevapla
  • hilmi adaman 11 yıl önce Şikayet Et
    ne pkk sı ne ergenekonu tüm suç devlette.. eline ömür boyu silah almamış adamı zorunlu askerlik adı altında 15 ay hapis edersen soncu bu olur.bunun gibi ne olaylar var ama küçük çaplı olanları saklıyorlar.bu iş kaza veya pkk işi değil.deneyimsiz er işi.aslında kaza bile olduğu şüpeli.ya kafasına intaharı koymuş bir er işi yada hain bir komutan işi.gecenin o saatinde bomba sayımıyla kimin ne işi var.üstelik terör bölgeside değil.komutan baskısı yüzünden kafasına intahar etmeyi koymuş bir askeri ikna etmeye çalışırken erin bu olayı gerçekleştirme ihtimali bu.
    Cevapla
  • Hamza D. 11 yıl önce Şikayet Et
    suriyeden beter olduk. vahim bir tablo ile karşı karşıyayız
    Cevapla
  • suleyman d 11 yıl önce Şikayet Et
    şehitlerimize allahtan rahmet,türkiyeye feraset diliyorum! eskiler, düşman edinmek kolay gütmek zordur derlerdi !. madem boğamayacaksın,ne diye sürüye kurdu çağırıyorsun! subay-asker 25 kişiyi bir cephaneliğe doldurup; güya delil karartmak için havaya uçurduğunu düşünebilecek kadar ilerizekalılar hala ergenekon düttürüsüne devam ededursun! bu devirde meydan ya da mevzi savaşı bekleyenler daha çok bekler! kof kof kabadayılık yaptıklarımızla postmodrn bir savaşın içindeyiz işte!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi