Son operasyonlasrda 140 PKK'lı öldürüldü

Hakkari'nin Şemdinli ve Şırnak'ın Beytüşşebap ilçeleri ile Diyarbakır kırsalında son bir haftada güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarda, PKK'ya büyük darbe vuruldu.

Son operasyonlasrda 140 PKK'lı öldürüldü
Son operasyonlasrda 140 PKK'lı öldürüldü
GİRİŞ 14.09.2012 08:36 GÜNCELLEME 14.09.2012 11:36
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Hakkâri ve Şırnak'ta özel eğitimli askerlerin katıldığı nokta operasyonlarda, PKK ağır kayıplar verdi. Geçen ay Irak sınırındaki Goman Dağı etiklerindeki Zorgeçit, Bağlar ve Derecek beldesinde yol kesen PKK'lılara da son yılların en büyük ve en kapsamlı operasyonu gerçekleştirildi.

Stratejik noktalara termal kameralar yerleştirildi. Operasyonlarda Heronlar'ın tespit ettiği PKK'lılara hem F-16'lar hem de Kobra helikopterlerle havadan nokta atışlar yapıldı.

OPERASYONLAR

7 Eylül: Beytüşşebap 'taki Kato Dağı eteklerinde 26 terörist öldürüldü.

9 Eylül: Şemdinli Zorgeçit'te çıkan çatışmada iki asker şehit oldu, 26 terörist öldürüldü, 1 terörist sağ ele geçirildi. Aynı gün, Türk jetleri Kuzey Irak'taki terör kamplarını vurdu, 25 PKK'lı öldürüldü.

10 Eylül: Şemdinli'de PKK kampı Kavaklı'ya F-16 ve obüslerle operasyon düzenlendi, 30 terörist etkisiz hale getirildi.

11 Eylül: Zorgeçit'te çıkan çatışmada iki asker şehit olurken 25 PKK'lı terörist öldürüldü. Şemdinli Gediktepe Karakolu'na sızmaya çalışan 5, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde saldırı hazırlığında 3 PKK'lı öldürüldü.

HAKKARİ VALİLİĞİ: 75 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari Valiliği, 8-14 Eylül tarihleri arasında güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarda, 75 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 8-14 Eylül tarihleri arasında asker, polis, özel harekat ve geçici köy korucularından oluşan birliklerce terör örgütüne yönelik operasyon icra edildiği belirtildi.

4 askerin şehit olduğu operasyonlarda, 75 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedilen açıklamada, ''Bölgede terörü önleyici faaliyetlere hassasiyetle devam edilmektedir. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diler, ailelerine ve milletimize sabır temenni ederiz'' denildi.

 


KAYNAK: SABAH, AA
YORUMLAR 48
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    inanmazük diyen yorumcular nerdesiniz. yoksa pkk sitelerinden haberi teyid işine mi girdiniz. allah ordumuza hükümetimize güç kuvvet versin şehid haberlerine kendileri bile farketmeden içten içe sevinen yorumcularada akıl izan versin
    Cevapla
  • orhan koksal 11 yıl önce Şikayet Et
    dualarımız sizlerle.. ayağa kalkın ve selam durun kahraman mehmetciğe ve polise. demek ki istendimi yapılabiliyormuş. inşallah şer güçlerin taşaronluğunu yapan terör örgütünün yönetici takımı en kısa sürede bu ölenlerin arasına katılır. bütün dualarımız terörle mücadele eden güvenlik güçlerimiz için.
    Cevapla
  • canerken 11 yıl önce Şikayet Et
    as kadroya ödül konmalı. pkk as kadrosunu ihbar edene mılyon lira ödül ve ömür boyu yaşam garantisi verin bakın 1 ay da yakalanmıyormu.o zaman gölgesinden korkar olurlar piskolojileri bozulur.herkes birbirinden şüphelenir.biri ihbar etmese bile yerler birbirlerini.hata yaparlar v.s bu stratejının bırcok avantajı var.
    Cevapla
  • osman okur 11 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan çekirdek kadro ve kurulu düzen. bu haberler sevindirici haberler ancak,asıl çekirdek kadro için bu kadar zavallı kürt çocuğunun ölmesinin hiç bir önemi yok.kurdukları korku imparatorluğu ile istedikleri kadar kürt çocuğunu daha saflarına katabilirler.burda asıl önemli olan bunların kurdukları düzenin başlarına yıkılması gerektiğidir.o bölgede oluk oluk kan akarken birilerinin kasasına gerek uyuşturuculuktan,gerekse diğer illegal yapılanmalardan milyarlarca dolar akmakta. bu baronların kurulu düzenleri yakılıp yıkılmadıkça bu bu terör bitmez.
    Cevapla
  • Ahmet 11 yıl önce Şikayet Et
    ölüsüne bereket. geri kalanlarında en kısa zamanda gebertilmesi temennisiyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek'ten altın kotası açıklaması: Çıkar çevreleri memnun değil
İstanbul'da ekmeğe zam: Gramajı da düşürüldü