Başbakan'dan kararla ilgili ilk yorum/ Video

Başbakan Erdoğan, Balyoz Davası kararları ile ilgili ilk değerlendirmesinde gerekçeli kararı görmek gerektiğini olayın bir de Yargıtay boyutu bulunduğunu açıkladı.

Başbakan'dan kararla ilgili ilk yorum/ Video
Başbakan'dan kararla ilgili ilk yorum/ Video
GİRİŞ 21.09.2012 18:56 GÜNCELLEME 22.09.2012 12:11
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Balyoz Davası kararlarına ilk yorumu, "Gerekçeyi bilmeden bu konuyla ilgili açıklama yapmam doğru olmaz. İlk derece mahkeme kararından sonra bir de Yargıtay süreci var. Bizim tüm temennimiz, arzumuz buradan haklı bir kararın çıkmasıdır. Şu anda noktanın konulduğu bir durum değildir" oldu.

El Kudüs Üniversitesi'nin İnsan ve Toplum Bilimleri Fahri Doktora unvanı Rixos Otel'de düzenlenen törenle Başbakan Erdoğan'a verildi. Başbakan Erdoğan, törenden sonra gazetecilerin soruları üzerine Balyoz Davası'na ilişkin verilen kararı değerlendirdi. Mahkemenin verdiği karardaki gerekçeyi bilmeden açıklama yapmasının doğru olmayacağını belirten Erdoğan, "Kaldı ki gerekçeyi gördükten sonra da bunun şu andaki kararla, yani ilk derece mahkeme kararından sonra birde malum Yargıtay süreci var.

Yargıtay sürecini de takip etmek görmek durumundayız. Bizim bütün temennimiz, bütün arzumuz buradan haklı bir kararın çıkmış olmasıdır, bunu bekleriz, bunu temenni ederiz. Şu anda noktanın konulduğu bir durum değildir çünkü devam eden bir süreç söz konusudur" değerlendirmesinde bulundu. Yargılama aşamasının tamamlanmasının ardından ortaya nasıl bir sürecin çıkacağını bilemeyeceğini ifade eden Erdoğan, kararın gerekçesini gördükten sonra yorum yapma imkânına kavuşulabileceğini kaydetti.

-GEREKÇEYİ GÖRMEDEN BİR ŞEY SÖYLEMEK DOĞRU OLMAZ-

Gazetecilerin Balyoz davasında sanıklara cezanın "darbeye eksik teşebbüs" suçundan verildiğini anımsatması üzerine Erdoğan, "Daha gerekçe yok ortada. Bu gerekçe değildir. Gerekçe çok daha geniş olur o gerekçeyi görmeden bir şey söylemek doğru olmaz" dedi.

-TÜZÜĞÜMÜZ GEREĞİ SON DÖNEMİMDİR-

ABD ziyaretinin iptal edilmesinin nedenlerinin sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, şu andaki en önemli sürecinin AKP'nin büyük kongresi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Bu büyük kongremizi de biliyorsunuz, genel başkan sıfatıyla tüzüğümüzün gereği son dönemimdir. Bu kongre ile birlikte ustalık dönemimizde de ilk büyük kongremizi yapıyoruz. O kurultaya güç katacak adeta bir hücre yenilenmesini getirecek, bayan arkadaşlarımızla da asil ve yedekte yüzde 30'u koruyacağımız güçlendirilmiş parti yönetimi oluşacak.

Tabi bir de gerek siyasi reformlar konusunda, gerek ekonomik alanda, gerek dış politikada çok çok farklı bir geleceği, 2023'e yönelik birinci 11 yılı tamamlıyoruz. Şimdi ikinci 11 yıla giriyoruz. İkinci 11 yıllın siyasi manifestosunu haftaya Pazar günü açıklayacağız. Gerek Türk demokrasisi için gerek partimiz gerek ülkemiz, milletimiz için hayırlı olsun diyoruz."
11 yıl önce kurulan ve 10 yıl iktidarda olan bir parti olduklarını belirten Erdoğan, gündemlerini güncelleyerek, güçlendirerek devam eden bir parti olduklarını ifade etti.

.

KAYNAK: HABER7-ANKA
YORUMLAR 7
  • zigana dağları 11 yıl önce Şikayet Et
    enbüyük ihanet. bu ülke insanına en büyük ihanet halk iradesi düşmanları olan darbecilerden gelmiştir. her seferinde darbelerle ülkemizin önü kesilmiştir.
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 11 yıl önce Şikayet Et
    darbecilere , darbe!. darbeciler/darbe yapmak isteyenler, darbeyi yemedikçe,ülkede darbe tehlikesi /endişesi bitmeyeceği aşikardır..bunun için darbeciler, darbeyi yemeliler.yediler de zaten!....vesselam
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    demir demir , denen yorumcuya !. darbeci'lerde türk milletinden aldı cezalarını,bence az bile.hatırlatmak isterim hangi türk milletinden bahsediliyor anlamadım çünkü milletin % 50si tutuyor başbakanı. gerisi lak lak !!
    Cevapla
  • alat asim 11 yıl önce Şikayet Et
    birgün darbeciler işi tekrar ele geçirirler ise. tankın namlusunu cebine sokarlar, o yüzden aleyhinde fazla birşey yazmayalım.
    Cevapla
  • demir demir 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın başbakan. gerçekten takdire şayan bir insan olduğu bu millete bu kadar düşman olduğunu terörle uğraşan insanları içeriye tıktığını unutmayacağız ve hiçkimse yaptıklarıyla kalmaz muhakaka yaptıklarının cevabını türk milleti'nden alır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor