Nişanyan'dan Hazreti Peygamber'e ağır hakaret

Taraf gazetesi eski yazar Sevan Nişanyan'ın bloğunda yayınladığı Hazreti Muhammed'le ilgili yazısı tepki çekti. Nişanyan, Peygamberimiz hakkında ağıza alınmayacak ifadeler kullandı.

Nişanyan'dan Hazreti Peygamber'e ağır hakaret
Nişanyan'dan Hazreti Peygamber'e ağır hakaret
GİRİŞ 02.10.2012 13:41 GÜNCELLEME 02.10.2012 14:35
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Hz. Muhammed'le hakaret edilen filmle ilgili dünyanın bir çok bölgesinde protesto gösterileri oldu. En sert protesto ise Libya'da meydana geldi. ABD Libya Büyükelçisi ve 3 elçilik çalışanı protestolar sırasında öldürüldü.

Türkiye'de de bazı protestolar gerçekleştirilirken, filmi fikir ve düşünce özgürlüğü olarak görenler var. Bunların başında ise Taraf gazetesi eski yazarlarından Sevan Nişanyan geliyor.

NİŞANYAN'IN BLOG SİTESİNDE TEPKİ ÇEKEN HZ. MUHAMMED YAZISI

Nişanyan, blog sitesinden paylaştığı yazıyla tepkilerin merkezine oturdu. Nişanyan'ın "Buna karşılık, bundan yüzlerce yıl önce Allah'la kontak kurduğunu iddia edip bundan siyasi, mali ve cinsel menfaat temin etmiş bir Arap lideriyle dalga geçmek nefret suçu değildir. "İfade özgürlüğü" denilen şeyin, adeta anaokulu seviyesindeki bir test örneğidir" sözleri büyük tepkilere neden oldu.

SÖZLERİNİN ARKASINDA DURDU

Nişanyan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da paylaştığı satırlarla blogunda yazdığı satırların arkasında durdu. Gelen tepkilere sert cevaplar veren Nişanyan, "Pardon Arap değil miydi? Liderliğinden kuşkunuz mu var? Hangi sözler tam olarak? Arap lideri? Allahla kontak kurmuş? Menfaat elde etmiş? "Allah" ile iletişimde olduğunu söyleyen herkesin, farklı düzeylerde de olsa, yalan konuştuğu kanısındayım.' dedi.

DAHA ÖNCE DE TEPKİ ÇEKEN İFADELERİ OLMUŞTU

Nişanyan'ın 2009 yılı Ekim ayında Taraf gazetesinde yayınlanan
"Sansür" başlıklı yazısı da tepkilere neden olmuştu. Nişanyan'ın "Neymiş? Allah
diye biri varmış, canı sıkıldıkça kitap yazarmış ama artık yazmamaya karar
vermiş, pırpır kanatlı ulaklarla birtakım hazretlere mesaj iletirmiş, o
hazretlere dil uzatan maazallah çarpılırmış. Bu hikayelere istemesen inanma diyorlar, tamam, ama inanmadığını açık açık söylemen caiz değildir. Nedenmiş? Müslümanlar alınırmış!" satırları tepki çekmişti.

YORUMLAR 109
  • Hilmi BAYRAM 11 yıl önce Şikayet Et
    saygılar. islam dünyası neden tahammülsüz? neden eleştiriye kapalı? adamın düşüncesine saygı duymayabilirsiniz? bu sözlerin neresi hakaret? düşüncesini açıklyan herkeze saldırırsanız gün gelir insanlarda sizlere saldırmaya başlar... bence islam ülkelerinin bu tahammülsüzlüğü dünyadan tamamen kopmasına neden olacak... kimseyi dine saygı duymaya zorlayamazsınız.. eleştirme özgürlüğüne herkez sahiptir... okuyun bakalım islam tarihini bu sözler yalan mı gerçek mi?
    Cevapla
  • yıldırım 11 yıl önce Şikayet Et
    şaşmadım. "balyozu ortaya çıkardık.""ergenekonu ortaya çıkardık" diye kasılan,ve onların ortaya çıkardıklarını iddia ettikleri belgelerle bir ton kişinin hapse tıkılmasına sebep olan taraf gazetesi yazarıymış.hemde taraf ta yazarkende hakaretler içeren yazılar yazmış.bir gariplik var.
    Cevapla
  • Hiçkimse 11 yıl önce Şikayet Et
    hani gerçeği bilmesem darwine hak veresim gelecek.lakin bunca ahmaklık maymunlara bile yakışmaz onlar yaradanına ukalalık etmez. yan-dan yemiş sevan kimdir tanıyalım. -eşinin başından aşağıya insan dışkısı dökmesiyle daha önce haber olan yazar(!) sevan nişanyan'ın, kendi blogu üzerinden ifade özgürlüğünü savunma adına efendiler efendisi hz. muhammed (sav)'e olmadık hakaretlerde bulunması kamuoyunda büyük tepkiyle karşılandı. bu mahlukata en güzel cevabı milli gazete vermiş.gerçi anguslara ayıp olmuş,bir de anguslardan özür manşeti atarsa şahane olur..
    Cevapla
  • abdullah birisi 11 yıl önce Şikayet Et
    bir kaç söz. yere düşmekle zümrüt sakıt olmaz kadr u kıymetten havlayan köpek ısırmaz doğrular, herkese açık olsaydı; adalet kemale erebilemezdi. çok şükür anlattıklarından münezzeh bir peygamberimiz var ve çok şükür yıllar yılı bunların söylenmesiyle eksilmedi değeri. bir de anlatmak istediklerini anlatmanın yüzlerce yolu var. lakin başkalarına duyduğun nefret, seni senden almış ve en çirkin söylem şeklini seçtirmiş. bu durumda; şu veciz söz sana gelsin ey istismar ile menfaat ile başkalarını suçlayan; 'dinime küfreden müselman olsa'
    Cevapla
  • abuzer kadayıf 11 yıl önce Şikayet Et
    meşhur olmak istiyor. kendisini adam yerine koyan olmadığı için, hazırda gündemi yakalamış etiket yapmaya çalışan zavallı desek daha doğru olur olmayan şey inkar edilmez .. sen inanmıyorsan inanlarla dalga geçme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı