Özal'ın naaşı ile ilgili bakandan şok açıklama

Adalet Bakanı Sadullah Ergin Ölümüyle ilgili iddialara cevap bulmak için ölümünün 19. yılında mezarı yeniden açılan 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın naaşının bozulmadığını açıkladı.

Özal'ın naaşı ile ilgili bakandan şok açıklama
Özal'ın naaşı ile ilgili bakandan şok açıklama
GİRİŞ 02.10.2012 23:36 GÜNCELLEME 03.10.2012 16:31
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bugün TV'de Temsilciler Meclisi programında Özal'ın cenazesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sadullah Ergin, Özal'ın ölüm yılında çok önemli olayların yaşandığına suikastlerin olduğuna dikkat çekerek, Özal ailesinin iddialarının olduğunu belirterek “ Bugüne kadar böyle bir olay için otopsi yapılmamış olması akıl tutulması gibi bir şey. 6 ay sonra olay zaman aşımına uğruyor. Devlet Denetleme Kurulu'nun raporu ve savcılığın talebi üzerine Fethi Kabir yapılmış kabir açılmıştır. Mezarda ne bulacaksınız diyorlardı. Ancak şunu belirteyim ki adli tıpçılar çok önemli veriler elde etti." dedi. 

"Adli Tıpçılar acaba saç teli veya kemik örneklerinden DNA neticesi elde edebilir miyiz diye düşünürken düşüncelerin çok ötesinde materyallere ulaştılar." diyen  bakan Ergin "Herhangi bir zehirlenme veya doğal olmayacak ölümle ilgili iddialara şu an mezardan çıkan materyal cevap verecek şekilde. Kabirden Adli Tıp uzmanlarını da şaşırtacak şekilde veriler elde edildi." dedi.

Ergin " 19-20 yıl sonra bir kabri açtığınızda bulunacak materyaller ile Rahmetli Özal'ın mezarından çıkan materyaller çok farklı. Özal'ın naaşının büyük bir kısmı hiç bozulmamış." dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 45
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    rahmetl özal ile ilgili olmasada, madem konumuz, şu kısa bilgiyi paylaşayım sizinle:. son zamanlarda (ki bu 50-60 seneyi kapsıyor) insanların genellikle cesetlerinin çürümemesi, avrupa'nın büyük şehirlerinde, her mezarın 20-30 senede bir yeniden kullanılması geleneğinin son erdirilmesi düşünülüyormuş. hemde neden biliyormusunuz? insanların cesetleri o kadar zamana rağmen eski anlamda çürümüyormuşta. tabi, adamlar herşey bilimsel baktıklarından, hemen cesetleri inceleğe ve sebebini araçtırmaya başlamışlar. ve de bulmuşlar. neymiş biliyormusunuz? insanlar gittikçe o kadar konserve yiyorlarmışki, konservelerde kullanılan ve bozulmayı engelleyen katkı maddesi, insanların içinde birike birike, vücududa konserve etmeye, yani korumaya başlamış. ALLAH'tan bu katkı maddelerinin aynı zamanda kanser sebebi olduğu anlaşılmışta, şimdi mümkün olduğunca kullanılmamaya ve hatta yasaklanmaya başlanmış. bol konserve yiyenler, sizlerde bol yaşayacaksınız...ama tabi kabirde.
    Cevapla
  • Hamza D. 11 yıl önce Şikayet Et
    mumyalama olsa ??. kos kocaman büs büyük bakanımız acaba 20 yıl sonra bir şey bir kemik bir et parçası saç teli bulabilirmiyiz diye düşünürmüydü ? yada adli tıpçılar bunları dermiydi demekki mumyalama olmadığı ortada özal gibi bir adamın çocukları kardeşleri vs babalarının mumyalanmasına izinverirlermi vardilermi ? adam beş vakit niyazında namazında bir adam en azından böyle bir vasiyet birakır koskoca cumhur başkanı gelenekte neyin nasıl olduğunu bilir ona göre bir vasiyeti vardır şayet görev başında ölürsem mumyalamayın demiştir..
    Cevapla
  • Hamza D. 11 yıl önce Şikayet Et
    ne çok bilim adamı var mumya imiş... sizmi mumyaladınız özeli bizden habersiz.. eğer böyle bir durum varsa sizi çok fena kınarım !
    Cevapla
  • Yıldız Melek 11 yıl önce Şikayet Et
    babam. bir genç askerde şehit olmuş yıllar önce,şehirdeki mezarlık yer değiştiriyormuş isteyen cenazesini alıp yeni mezarlığa defn edilebilmesine izin verilmiş.hoca eşliğinde çıkarma esnasıda bir bakmışlar ki cenazeaynen duruyormuş,sadece şu- dokunul-duğu yer un gibi dökülüyormuş.babam ozaman sormuş bu kimdi diye-şehitmiş.birde kefenin üzerinden bir battaniyeyle sarılıymış. belki battaniyenin rolü olabilir diye düşünülmüş insanların arasında.babam olayı ALLAH'ın( kişilikle ilgili olduğunu düşünüyordu- çok hayırlı kul- insan olabilir diye yorumlamıştı .yinede ALLAH bilir.sn özal iyi biriydi.bizler bg. den onun saesinde tr ye geldik hep ona dua ettik.çok sevilen biriydi.zaten daha öncede teşebüste bulunulmuştur.adnan menderesin asılmasına, muhsin yazıcıoğluna ....çok araştımacılar öldürülmedimi?
    Cevapla
  • akif tekcan 11 yıl önce Şikayet Et
    tahnit. yeni gündemimiz:"özal'ın naaşı bozulmamış." naaş tabi ki bozulmaz. devlet başkanlarının naaşları tahnit edilerek defnedilir. bu bir devlet geleneğidir. osmanlı'da da vardır. tahnit, sodyum karbonat kullanılarak cesedin kurutulmasıdır. atatürk'ün naaşı da etnografya müzesinde kaldığı 15 yıl boyunca tahnitlendiği için bozulmamıştır. anıtkabir'e nakli sırasında tahnit doktorlarca bozulmuştur. bu arada muhsin yazıcıoğlu'nu 4 gün bulamayanlar 20 yıl önce ölmüş özal'ın neden öldüğünü bulacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı