Bozdağ'dan Nişanyan'a 'Ebu Cehil' benzetmesi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan Sevan Nişanyan'a ilginç benzetme: ''Geçmişte Ebu Cehiller, Ebu Lehepler Peygamberimize karşı çemkirmişti. Bu çağın Ebu Cehil ve Ebu Lehepleri de çemkiriyor."

Bozdağ'dan Nişanyan'a 'Ebu Cehil' benzetmesi
Bozdağ'dan Nişanyan'a 'Ebu Cehil' benzetmesi
GİRİŞ 04.10.2012 12:38 GÜNCELLEME 04.10.2012 12:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yazar Sevan Nişanyan'ın Hazreti Peygambere yönelik sözlerinin hem TCK açısından suç oluşturduğunu hem de tipik nefret suçu olduğunu belirtti. 

Bozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan açıklamaların bir fikrin ürünü olmadığını, fikri acziyetin ürünü olduğunu ifade ederek, ''Küfür, hakaret hiçbir zaman fikir olamaz. Ancak hasta ruhlu insanlar bu tür hezeyanlarda bulunabilir'' değerlendirmesinde bulundu.

İslam Peygamberi, Allah'ın Resulü Hz. Muhammed'e tarih boyunca düşmanlık yapan nice insanlar bulunduğunu, bunların hiçbirinin bugün olmadığını, adı sanının da anılmadığına işaret eden Bozdağ, ''Geçmişte Ebu Cehiller, Ebu Lehepler, Peygamberimize karşı çemkirmişti. Bu çağın Ebu Cehilleri ve Ebu Lehepleri de çemkiriyor. Bu çemkirmeler ne İslam'a, Ne Müslümanlar'a, ne Kuran'a ne de İslam dinine zarar verebilir'' dedi.

Bozdağ, yapılanın suç olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Bu ayrıca bir suçtur. TCK anlamında suç olduğu için Cumhuriyet savcıları zannedersem bu konuda gerekli işlemleri yapmış olabilir. Eğer yapmadılarsa ben buradan ihbarda bulunuyorum, suç duyurusunda bulunuyorum. Bu tam tipik bir nefret suçudur. Nefret suçu ama aynı zamanda da ceza kanunumuzda karşılığı olan bir suç....

Psikolojik dengeleri bozuk bazı kişiler kendilerini gündeme taşımak, gündemde tutmak ve kendinden söz ettirmek için böylesi hezeyanlarda bulunuyorlar. Bu da onlardan bir başkası...Onun için kendilerini gündemde tutmak, gündem yaptırmak isteyen, fikir üretemediği için küfürle bunu yapmak isteyenlere prim vermemek bunları ciddiye almamak lazım.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • abdullah erol 11 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. bozdağ'dan böyle radikal bir çıkış beklemezdim. helal olsun.
    Cevapla
  • murre yildiz 11 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler. hükümet kanadından gelen bu tepkiyi olumlu buluyorum. olay büyümeden savcılar harekete geçip yasal cezayı vermeliler.eğer bu kişi gerekli cezayı almazsa iş büyüyebilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!