Gazeteci Nişanyan'a suç duyurusu

Kozan ilçesinde 2 kişi, gazeteci-yazar Sevan Nişanyan'ın yazdığı bir yazıda kullandığı ifadelerle, isim vermeden Hz. Muhammed'e hakaret edildiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Gazeteci  Nişanyan'a suç duyurusu
Gazeteci Nişanyan'a suç duyurusu
GİRİŞ 04.10.2012 19:21 GÜNCELLEME 04.10.2012 19:21

Emrah Kızıldağ (27) ve Mehmet Akif İnceler (21), Kozan Adliyesi önünde gazetecilere yaptıkları açıklamada, Nişanyan'ın 29 Eylül'de internet ortamında yayınlanan ''Nefret Suçlarıyla Mücadele Etmeli'' başlıklı yazısında İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret edildiğini ileri sürdü.

Kızıldağ, dilekçelerinde, yazardan ''Halkın inanıp kutsal saydığı değerleri aşağılayarak, insanları incitip kin ve nefret duyguları ile kışkırtmak'' suçunu işlediği gerekçesiyle şikayetçi olduklarını belirterek, ''İfade özgürlüğünün arkasına sığınan Nişanyan'ın İslam aleminden özür dilemesini bekliyoruz'' dedi.

Kızıldağ, yazarın bu ifadeleri sebebiyle sosyal medyada büyük tepki çektiğini ve küfre varan hakaretlere uğradığını ancak kendilerinin böyle aşağılayıcı bir yola başvurmayarak kamu adına haklarını hukuki yollarla aramayı tercih ettiklerini vurguladı.

Mehmet Akif İnceler ise, yazılanları okuduğunda ürktüğünü ve sinirlendiğini belirterek ''Peygamber Efendimize ve İslam alemine yapılan bu terbiyesizlik, küstahlık düzeltilmediği sürece bir ömür boyu davamızın arkasındayız. Hiç kimse bizim dinimizi ayaklar altına alma hakkına sahip değildir'' diye konuştu.

Kızıldağ ve İnceler konuşmanın ardından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap