Engelli hafızlardan Kur'an ziyafeti

'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' sebebiyle İstanbul Müftülüğü ve Beyazay Derneği tarafından düzenlenen programda görme engelli hafızlar Kur'an-ı Kerim ziyafeti verdi.

Engelli hafızlardan Kur'an ziyafeti
Engelli hafızlardan Kur'an ziyafeti
GİRİŞ 07.10.2012 16:41 GÜNCELLEME 07.10.2012 16:41

Fatih Camii'nde düzenlenen programa İstanbul Müftü Yardımcısı İrfan Üstündağ, Fatih Müftüsü Emrullah'ın Uzun, Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan, İstanbul Müftü Yardımcısı İrfan Üstündağ, görmeme ve işitememenin dini yaşama engel olmadığını söyledi. Fatih Müftüsü Emrullah Üzüm ise, "Engelli olmak bir nimetten mahrum gibi görünse de Allah sizleri başka nimetlerle ödüllendiriyor." dedi.

Görme engelli Süleymaniye Camii emekli müezzini Mustafa Başkan'ın Kur'an-ı Kerim okuması ile başlayan program, Mustafa Duman, Ahmet Sarıkaya, İbrahim Altuntaş ve Naim Katmer gibi görme engelli din görevlilerinin Kur'an tilavetiyle devam etti.

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın bu yılki ana temasının 'cami ve engelli' olduğunu belirten İstanbul Müftü Yardımcısı İrfan Üstündağ, Hz. Peygamberin (SAS) 'in engellilere verdiği önemden bahsederek İslam tarihinde engelli sahabilerin de imamlık yaptığını vurguladı. Hz. Peygamber (SAS)'in "Kim bir Müslüman kardeşinin ihtiyacını giderirse Allah'da onun bir ihtiyacını giderir." Hadis-i Şerifini hatırlatan Üstündağ, toplumdaki 8 Milyon engellinin olduğuna dikkat çekti. Engelli vatandaşlara gereken yardım için çalıştıklarını belirtti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...