Azra bebek depremin izlerini silmeye çalışıyor

Geçen yıl Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde enkaz altından 2 gün sonra çıkarılan Azra bebek, yaşadıklarının izlerini silmeye çalışıyor.

GİRİŞ 22.10.2012 17:53 GÜNCELLEME 23.10.2012 16:24

Van'da meydana gelen depremden 2 gün sonra 14 günlükken annesi Semiha Karaduman, dedesi Ahmet Karaduman ve babaannesi Gülsade Karaduman ile enkaz altından çıkarılarak facianın sembolü haline gelen Azra bebek ve ailesi, depremin üzerinden 1 yıl geçmesinin ardından yaşadıklarını atlatmaya çalışıyor.
Van'a yerleşen ve bayramı geçirmek için Sivas'taki evlerine gelen dede Ahmet Karaduman, hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını, özellikle Azra bebeğin 1 yaşına girdiğini görmenin, onu yürüdüğünü görmenin büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.

Depremin kaderin kendilerine tecellisi olduğunu belirten Karaduman, şunları kaydetti: "Ne kadar üzülsek de geri dönen olmuyor. Babası böyle bir hediye bıraktı. Tabii insan babası da olsun isterdi ama yine de şükrediyoruz. Hakikaten biz büyük bir imtihan geçirdik. Allah bize bu acıları bir daha yaşatmasın, kıyamet gibi bir şeydi. Bunu yaşayanlar bilir. Allah sabrını veriyor, bugünkü halimize şükür ediyoruz."

7,2'lik depremin ardından Van'da ev tutuklarını belirten Karaduman, 4,6 büyüklüğündeki artçı depremde ailesinin evi terk etmeye çalıştığını, depremin ardından apartmana girmek istemediklerini anlattı.

Depremden Azra bebek ile birlikte kurtulan anne Semiha Karaduman ise facianın üzerinden bir yıl geçtiğini ve hala yaşadıklarını atlatmaya çalıştıklarını kaydetti. Anne Karaduman, binaların vicdan ve kul hakkına dikkat edilerek yapılmasını istedi.

Depremden sağ kurtulan Azra bebeğin babası Sinan Karaduman ise enkaz altında hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti