Ve sonunda kimliklerimiz değişiyor!

e-Kimlik 2013'ün yatırım programına girdi. Nüfus kâğıtlarının dönüşümü 2013'te tamamlanacak.

Ve sonunda kimliklerimiz değişiyor!
Ve sonunda kimliklerimiz değişiyor!
GİRİŞ 27.10.2012 08:02 GÜNCELLEME 27.10.2012 11:03
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Pilot uygulaması Bolu'da yapılan ve başarılı olan yeni tip nüfus kâğıtları 2013'ün yatırım programına alındı. Programda "Gelecek yıl tamamlanacak" ifadesi dikkat çekti.

Bir süredir hazırlıkları süren ve TÜBİTAK tarafından hazırlanan polikarbon yeni kimlik kartları, sistemde mevcut nüfus kâğıtlarının yerini alacak. Üzerinde çip bulunacak olan kartlar, sadece nüfus bilgilerini içermekle sınırlı kalmayacak. Aynı kimlik kartı, devlet işlerinde, sağlık hizmetlerinde, yüksek öğretimde, finans işlerinde ve adli işlemlerde de kullanılacak.

Kartın altyapısı için de milli işletim sistemi kullanılacak. İçinde yer alan çipte, e-Kimlik ve e-İmza bilgileri de yer alacak. Yenilenmesi çalışmaları süren ehliyetlerin de e-Kimlik'e dahil edilebilmesi konusu ise henüz araştırma aşamasında. Bu gerçekleşirse ehliyet taşımaya da gerek kalmayacak.

YORUMLAR 21
  • metin kuyumcu 11 yıl önce Şikayet Et
    yeni kimlik . yeni kimlikler kaç para milleti ne kadar soy acaklar acaba?
    Cevapla
  • Ferit BİLGE 11 yıl önce Şikayet Et
    kimlik kartları. bu kimlik kartlarının pilot uygulaması bolu'da gerçekleşti. biz kimliklerimizi alalı yaklaşık iki yıl oldu ama türkiye geneline yaygınlaşmadığı için biz de tam manası ile kimlik gibi kullanamıyoruz. sadece sağlık işlerinde kullanılıyor.amm nüfus kağıdından çok daha kullanışlı.
    Cevapla
  • ATA TÜRK 11 yıl önce Şikayet Et
    boyumuz uzayacakmı. gördüğüm kadar tc kimlik nosu cipin içinde değil bilgiler yine açıkta tüm bilgiler cipin içine atılmazsa paalara yazık olur.devlet şu teknolojiyi ben ölmeden öğrenebilecekmi aaba...bilgiler saklı olmadıkça taklidi her zaman mümkündür fotokopi işi kaldırılmadıkça üçkağıt her zaman olur o kadar bilmeyen devlet büyükleri öğrenin artık yaw
    Cevapla
  • osman kartal 11 yıl önce Şikayet Et
    3 yildir ayni haber. hala ortada yok, tek teselli daha once yabanci sirketler devrede iken simdi tubitak yerli cihazlar yerli isletimnde bahsediliyor, iletisim de tcp/ip devam edecekse yine acik veririz, yerli iletisim hatlarindan yerel bir protokol uzerinden iletisim saglanmalidir.
    Cevapla
  • yorumlu yorum 11 yıl önce Şikayet Et
    ''ve sonunda kimliklerimiz değişiyor!''. kimliğimiz değil kimlik belgemiz değişiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır