Bu da Gülen Hareketi'nin 3 büyük sırrı

İşadamı İshak Alaton, Gülen Hareketini üç maddeyle anlattı.Peki Alaton'a göre Fethullah Gülen'in en önemli özellikleri ne?

Bu da Gülen Hareketi'nin 3 büyük sırrı
Bu da Gülen Hareketi'nin 3 büyük sırrı
GİRİŞ 25.11.2012 08:43 GÜNCELLEME 25.11.2012 09:59

Gazeteci Mehmet Gündem'in, işadamı İshak Alaton'un hayatını anlattığı 'Lüzumlu Adam" okuyucuyla buluşurken, kitapta çok dikkat çekici ayrıntılar var. 

Alaton'a göre Fethullah Gülen Hareketinin başarısının 3 temeli var:

GÜLEN BÜTÜN EZBERLERİ BOZDU

Birincisi: Sayın Gülen Amerika'ya gitmeden önce Türkiye'de ezberleri bozdu, tabuları yıktı, birbirinden çok uzak kesimleri bir araya getirdi, ayrı bir platform oluşturdu.

Mesela üç bin kişinin katıldığı Lütfü Kırdar Spor ve Sergi Sarayı'nda yer alan etkinlikte, salona bir yanında Hıristiyan din liderleri, Ermeni ve Rum patrikleri, diğer yanında Musevi Hahambaşı, Süryani metropoliti olduğu halde girdi. O gece verilen mesaj çok açık ve netti; Dinler arası diyalog, sevgi, hoşgörü ve yakınlık...

GÜVEN VERDİ

İkincisi: Benim Fethullah Gülen'le olan diyalogumda, yani karşılıklı konuşmaların bende bıraktığı intibadır. Ben insanları tartabilen biriyim. Yani o kadar da tecrübeliyim. Hangi insan samimi, hangisi değil ayırt edebiliyorum.

Gülen'in kendi inanç dünyası içinde barışı ön planda tutan, iyilik isteyen, insanların daha iyi, daha huzurlu olması için çaba gösteren samimi bir insan olduğunu düşünüyorum.

MODEL OLDU

Üçüncüsü: Bence bu iki maddeden daha da önemlisi Fethullah Gülen'e atfedilen bir hareket var. Bu hareket büyük bir eğitim hareketi. İnsanı eğitiyor, hayata bakışını değiştiriyor ve onu donanımlı bir dünya insanı haline getiriyor. Yeni bir insan tipi sanki.

İnsanı kalıcı şekilde etkilemek, onu bir düşünceye inandırmak ve o yolda özveriyle yürür hale getirmenin ne kadar zor olduğunu ben iyi biliyorum. Bir de yanına ahlak ve değerlerle kendini aşmışlık katarsanız... İnanamayacağınız bir tablo çıkar ortaya.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!