Kurtarma ekibi bile bile ölüme mi gönderildi?

Şile'de, dün batan geminin kayıp 7 personelini arama kurtarma çalışmaları sırasında kayalıklara çarparak parçalanan kurtarma botu ile ilgili skandal bir iddia gündeme geldi.

Kurtarma ekibi bile bile ölüme mi gönderildi?
Kurtarma ekibi bile bile ölüme mi gönderildi?
GİRİŞ 05.12.2012 11:52 GÜNCELLEME 06.12.2012 08:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Şile'de dün kaybolan kömür yüklü gemideki personeli aramaya çıkan Kıyı Emniyeti'ne ait bot  sahilden 5 metre açığa gitmeden kayalıklara oturdu.

Hasar oluşan Kıyı Emniyeti Harem Tahlisiye Bot İstasyonu'na bağlı bottan çıkmaya çalışan personel dalgaların arasında kaldı. Botun kaptanı Cemil Özben ile personeller Turgay Sarıboğa, Mehmet Genç ve yardıma giden adı öğrenilemeyen bir balıkçı kayboldu.

Bot personelinden sadece Ahmet Kasaracı dün kurtarma ekiplerinin yoğun çabasıyla kurtarılırken, dalgaların arasında kaybolan diğer personellerden ikisinin ise cesedine bu sabah ulaşıldı.

Bölgede arama kurtarma çalışmalara şu saatlerde halen devam ederken, kurtarma çalışmaları sırasında kayalıklara çarparak parçalanan kurtarma botu ile ilgili skandal bir iddia gündeme geldi.

Geminin batmasının ardından denize inmeleri emredilen görevdeki ekibin kaptanın hava koşullarının olumsuz olmasından dolayı görevi gerçekleştiremeyeceklerine dair rapor hazırlayarak yetkililere gönderdiği iddia edilirken, yetkililerin ise ekibin istifasını isteyip, izinde olan başka bir ekibi göreve çağırarak adeta faciaya davetiye çıkardıkları öne sürüldü.

Kömür yüklü geminin Şile açıklarında batmasının hemen ardından hazır kıta bekleyen 3 kişilik müdahale ekibine görev verilmesi üzerine, söz konusu ekibin kaptanı  Kıyı Emniyeti yetkililerine,  ''Bu havada burada asla hareket edilmez o yüzden can ve mal güvenliği açısından sakıncalı bir durum söz konusu'' şeklinde rapor ileterek görevi gerçekleştiremeyeceklerini yazdığı iddia edilirken, bu rapor üzerine ise; Kıyı Emniyeti yetkililerinin göreve çıkmayan ekip içinde emekliliği gelmiş olanların emekliliğe ayrılmalarını, kalanların ise istifalarını vermelerini isteyerek tehdit ettiği öne sürüldü.

Söz konusu müdahale ekibinin görevi olumsuz görmesine rağmen yetkililer, görevi gerçekleştirmek üzere bu seferde izinde olan Cemil Kaptan önderliğindeki ekibi görevi gerçekleştirmek için acil olay yerine çağırdığı, kendisine gelen telefon üzerine ise ekip kaptanı Cemil Özben'in yakınlarına, görevdeki ekibin görevi kabul etmediğini o yüzden göreve çağrıldığını söylediği iddia edildi.

Kömür yüklü geminin batmasının ardından geminin etrafında 2 römorkörün bulunmasına rağmen, bot ile yardım gönderilmesi de ayrı bir tartışma konusu...

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • alat asim 11 yıl önce Şikayet Et
    bu bir masabaşı olayıdır.. neskafeler içilir, sıcak oda oluşturulur, tv. bilgisayar, sigara, iyi yemek, iyi maaş, konforlu çalışma, evlere servis, vs. vs. sonuç işte bu. suçlular cezalandırılmalıdır. buna benzer diğer işlerde de benzeri durumlar mevcuttur. ilgililerin dikatine, varsa.
    Cevapla
  • Aziz Tekin 11 yıl önce Şikayet Et
    aklıyla değil. duygularıyla hareket eden yöneticiler hakkında soruşturma açılmalı.. vefat edenlerin yakınlarına da devlet tarafından tazminat ödenmeli...
    Cevapla
  • Hasan KARA 11 yıl önce Şikayet Et
    kötü idarecinin marifeti. şayet iddia doğruysa, olay yeriyle ilgili olumsuz kurtarma şartları rapor edildiği halde personeli bile bile ölüme gönderdiler demektir. boğaza nazır köşklerinde oturan kıyı emn. gn.md. yetkilileri madem kolaydı kurtarmaya siz gitseydiniz ya. izindeki personeli ölüme göndermek ne oluyo.
    Cevapla
  • Abit ŞEKER 11 yıl önce Şikayet Et
    görev kutsaldır!. görev kutsaldır ama bu durumda böyle bir görev de intihardır, cinayettir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den ABD'de kritik temas! Fuat Oktay: Bazı hazırlıklar yapıldı! Artık zamanı geldi
Özgür Özel'den Başkan Erdoğan'a bakanlık teklifi