130 Suriyeli daha Türkiye'ye sığındı

Suriye'deki iç karışıklıktan kaçarak Kilis'e gelen, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 150 kişi, minibüslerle Gaziantep'in Nizip ilçesine sevk edildi.

130 Suriyeli daha  Türkiye'ye sığındı
130 Suriyeli daha Türkiye'ye sığındı
GİRİŞ 02.01.2013 23:59 GÜNCELLEME 02.01.2013 23:59

Ülkelerindeki olaylardan kaçan 130 Suriyeli Türkiye'ye sığındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Suriye'deki iç karışıklıktan kaçarak Kilis'e gelen, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 150 kişi, minibüslerle Gaziantep'in Nizip ilçesine sevk edildi.

Çadır kentte yer olmadığı için Nizip Devlet Hastanesi koridorları ve bahçesinde misafir edilen Suriyelilere Nizip Belediyesi destek oldu. Belediye bünyesinde oluşturulan ekip, Suriyelilerin yemek ve su ihtiyaçlarını karşıladı. Suriyelilerin kendileri için hazırlanan belediye sosyal tesislerine yerleştirileceği bildirildi.

Suriyeli Abdul Mushi, AA muhabirine, yaşamını sürdürdükleri Hama'dan, hava saldırısında evlerinin bombalanması nedeniyle kaçmak zorunda kaldıklarını belirtti. Olaylarda yaralanan ve hayatlarını kaybeden yakınları olduğunu ifade eden Mushi, ''Üzerime sardığım battaniye ve birkaç eşyadan başka bir şeyim kalmadı'' dedi.

İsmini vermek istemeyen bir Suriyeli de Azez'de yaşadığını, çıkan olaylar nedeniyle çocuklarıyla Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, hastanedeki Suriyelileri ziyaret ederek, sıkıntılarını dinledi.

İl Başkanı Uzer, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, ''Burada gördüğümüz manzara bir insanlık dramı. Yüreklerin böyle bir manzaraya dayanması mümkün değil'' dedi. Suriyelilerin Allah misafiri olduğunu ifade eden Uzer, Türkiye'nin her türlü imkanını zorlayarak, ülkeye sığınan Suriyelilere sahip çıktığını belirtti.

Uzer, diğer ülkelerin ve uluslararası kuruluşların da Suriye'de yaşananlara duyarsız kalmaması gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bahçeli talimat verdi! MHP'den sürpriz adım
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman