Başakşehir'de sokak hayvanları unutulmadı

Başakşehir Belediyesi ekipleri, hava şartlarının zorlaşması ile birlikte yiyecek bulmakta güçlük çeken “Sokak Hayvanları” için, belirlenen noktalara mama bırakarak hayvanlara yardımcı olmaya çalışıyor.

Başakşehir'de sokak hayvanları unutulmadı
Başakşehir'de sokak hayvanları unutulmadı
GİRİŞ 09.01.2013 13:42 GÜNCELLEME 09.01.2013 13:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul'da pazartesiden beri yoğun bir şekilde devam eden kar yağışı nedeniyle sokak hayvanları yiyecek bulma sıkıntısı ile karşı karşıya kaldı.

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı personelden oluşan ekipler 2 grup halinde, Başakşehir'in belirli bölgelerinde sokak hayvanlarının karnını doyurmak için çaba sarf ediyor. 

Özellikle Sokak Hayvanlarının geçiş yolları olarak tespit edilen; Olimpiyat Stadı bölgesi, Kayaşehir Bölgesi, Bahçeşehir ve Başakşehir'in belirli bölgelerine günlük 40-50 kilodan fazla mama bırakarak hayvanlara karlı günlerde yardımcı olmaya çalışıyor.
 
 Özellikle hava şartlarının güçleştiği dönemlerde gerçekleştirilen özverili çalışma, kış ayları boyunca da aralıklı olarak devam ettirilecek.

Çalışmayı yürüten Başakşehir Belediyesi ekiplerince konuya ilişkin; “Kışın hayvanların aç kalmaması için vatandaşlarımızı da duyarlı olması gerekir. Belediye olarak çalışmalarımızla hayvanların bu karlı soğuk havalarda aç kalmasının önüne geçmeye çalışıyoruz” şeklinde açıklama yapıldı.

YORUMLAR 2
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    göstermelik . 1-2 gün öncede ist-bahçelievlerde belediyenin aç hayvanlara yiyecek bıraktığı yazılmıştı,bende ist- bahçelievler soğanlı semtinde oturuyorum,bahçelievlerinin her semtinde oturan akrabalarım ve tanıdıklarım var,ne kendim ,nede sorduğumtanıdıklarım böyle bir faaliyete rastlamamışlar. şayet hayvanları belediye beslese benim yolum düştükçe koyduğum yemek artığı ve bayat ekmeğe,birbirini parçalarcasına saldırırlar mı. hayvan severlerdende birkaç oy kaparız diye göstermelik,yandaş basını çağırarak poz verip yaparmış gibi görünüyorlar . ama göz var nizam var.anca gözümüzle gördüğümüze,şahit olduğumuza inanırız.
    Cevapla
  • burak şişman 11 yıl önce Şikayet Et
    !!??!!. ne zaman bırakacaz bu lüzumsuz işleri ha hakkıyla yapılsa yine neyse de o da yok.medyada çıkıp reklamın oldumu tamam olay o.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bölgede yürek sızlatan son dakika gelişmesi! Filistin hükümeti duyurdu: Kabus geri döndü
Atama kararları Resmi Gazete'de