Polis ile avukatlar birbirine girdi: 7 yaralı

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu sırasında, şüphelilerin avukatları ile polisler birbirine girdi. Olayda 6 avukat ile bir polis memuru yaralandı.

GİRİŞ 20.01.2013 14:55 GÜNCELLEME 20.01.2013 16:38
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Gözaltılar adliyenin 7. katına çıkartıldı. 7. kata kalkanlı polislerle barikat kuruldu. Destek için gelen 50 avukat 'Polis dışarı' sloganı atarak barikatın kaldırılmasını istedi. Barikat kalkmayınca polis ve avukatlar arasında yumruklaşma yaşandı. Kavga da 6 avukat ve bir polis memuru yaralandı.

DHKP-C terör örgütüne yönelik ortak operasyonda gözaltına alınan Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şube Başkanı, Avukat Taylan Tanay'ın da aralarında bulunduğu 40 şüpheli öğle saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Gözaltıları destek için birçok avukat ve vatandaş adliyeye akın etti. Adliye çevresinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Ancak kavga bu sefer adliye önünde değil adliye içinde çıktı.

Kavganın tarafları ise avukat ile polisler oldu. Şüpheliler sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Savcılarının bulunduğu 7. kata çıkarıldı. Çevik kuvvet ekipleri de adliyenin 7. katına barikat kurdu. Gözaltılara destek için gelen yaklaşık 50 avukat bu duruma tepki gösterdi. 'Polis dışarı' sloganları atan avukatlar, kalkanlı çevik kuvvet barikatının kaldırılmasını istedi. Ancak barikat kaldırılmadı. Bu duruma tepki gösteren avukatlar, barikatı yıkmak istedi. Polislerin tepkisi sert oldu.

Avukatlar ile polisler arasında yumruklaşmaya varan olaylar yaşandı. Kavga da 6 avukat ve bir polis memuru da yaralandı. CHP Milletvekili Hüseyin Aygün iki grubu da uzun süre sakinleştirmeye çalıştı. Çevik kuvvet ekiplerinin koridordan ayrılması üzerine ortam sakinleşti. Öte yandan adliyenin içinde olay çıkması üzerine adliye önünde bekleyen Halk Cephesi üyeleri de slogan atarak protesto gösterisinde bulundu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 16
  • METİN AKARSU 11 yıl önce Şikayet Et
    isteyen istediğini söylesin. lakin fiili olarak vatanın bütünlüğüne bir hareket olduğunda derhal sınır dışı edilip vatandaşıktan kaydı silinmelidir.
    Cevapla
  • Mehmet Yenici 11 yıl önce Şikayet Et
    aman dikkat.... çağdaş, demokratik, özgürlükçü vs. diye yapılanmaya isim konuyorsa biraz durup düşünmeli! adı çağdaş ama çağı yakalayamayan bir güruh!...
    Cevapla
  • hasan kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    bir dönem tam anlamıyla bitiyor. türkiye'yi zora düşürecek taşeron örgütler artık tamamen bitiyor. elhamdülillah. sabancı suikastını ergenekon bu satılıklara yıkmadı mı? chpee li milletvekilinin ne işi var anlamıyorum. chpee de bu örgüt işinin bir ucundan çıkarsa şaşırmayın. hem de taaa menemenden bu yana örgüt işinin içinde gibi geliyor bana...
    Cevapla
  • Aslının Nesli 11 yıl önce Şikayet Et
    öyle bir yapılanma ki!. birileri 11 kat kilit vurulmuş kapılar ardında suikast planları yaparken öne sürülen saf ulusalcı milliyetçiler bu hainleri vatansever olarak biliyor. ihanetin adı milliyetçilik, hainliğin adı vatanseverlik olmuş!
    Cevapla
  • el_turco 11 yıl önce Şikayet Et
    bölücüler. bırakın bu tarzanlıkları avukatlar! kimlerin vatan haini olduğunu bu millet çok iyi biliyor. bölücü faaliyetlerde daha rahat olabilmek için hukuk fakültelerine gidiyorsunuz? kimi-neyi savunuyorsunuz? eli kanlı teröristleri???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı
Fırtına'ya derbide Samsunspor çelmesi!