2012'de öldürülen PKK'lı sayısı

Türk Silahlı Kuvvetleri, geçen yıl terörle mücadele kapsamında yurt içi ve yurt dışında yaptığı operasyonlarda etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı açıklandı.

2012'de öldürülen PKK'lı sayısı
2012'de öldürülen PKK'lı sayısı
GİRİŞ 26.01.2013 12:13 GÜNCELLEME 26.01.2013 12:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığı, AA'nın geçen yıl terörle mücadele kapsamında yapılan hava destekli operasyonlar, etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı ve ele geçirilen mühimmat miktarıyla ilgili sorularını cevaplandırdı.

Buna göre, geçen yıl İl İdaresi Kanunu çerçevesinde valilik oluru ile yurt içindeki terörle mücadele operasyonlarının 75'inde hava unsurları da kullanıldı.

Hükümet tezkeresi kapsamında Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör tehdidi ve saldırıları bertaraf etmek, terör örgütünün tertip ve düzenini bozmak ve faaliyetlerini etkisiz kılmak için düzenlenen 86 hava harekatında da bölücü terör örgütüne ait 426 hedef vuruldu.

Güvenlik güçlerinin mücadelesi sonucu yurt içinde 560 teröristin ölü ele geçirildiği 2012 yılında, 24 terörist yaralı, 72 terörist de sağ olarak yakalandı. Teslim olan terör örgütü üyeleriyle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 698 oldu.

Çeşitli kaynaklardan teyit edilen istihbaratlar sayesinde yurt dışında yapılan operasyonlarda 413'ü ölü, 304'ü yaralı olmak üzere 717 terörist etkisiz kılındı. Geçen yıl yurt dışından güvenlik güçlerine 143 terörist teslim olurken yurt dışında toplam 860 terörist etkisiz hale getirildi.

Geçen yıl yurt içi ve yurt dışında etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı bin 558 olurken, terörle mücadele kapsamında, 3 havan, 420 uzun namlulu silah, 51 tabanca, 8 uçaksavar, 38 roketatar, 221 roketatar mühimmatı, 764 el bombası, 280 havan mühimmatı, 48 bin muhtelif mühimmat ile 3 bin 350 kilogram patlayıcı madde ele geçirildi.

PKK'LI SAYISI 6 BİN OLARAK AÇIKLANMIŞTI

İçişleri Bakanlığı toplam PKK'lı terörist sayısını 6 bin olarak açıklamıştı. TSK'nın açıkladığı bin 558 sayısıyla birlikte terör örgütünün yüzde 25'i etkisiz hale getirilmiş oldu.

KAYNAK: AA-HABER7
YORUMLAR 3
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    pkk çok büyük darbeler yemelerine rağmen pkk ile anlaşılmasına şiddetle karşıyız ama ....... ....demekki pkk.yı besleyen cinayetlerine göz yuman silivride yatanlarmış? ...ordunun içindeki hainler ortaya çıkarılınca artık pkk.lılar çobandır ,kaçakcıdır olayı bitti ? darbe üstüne darbe yiyen pkk neye uğradığını şaşırdı, ..ama chp hala silivriye gidip bu ordunun içindeki hainlere destek veriyor?....
    Cevapla
  • yunus doğdu 11 yıl önce Şikayet Et
    kim demiş askeri operasyonla terör bitmez... biter karşında düzenli,disiplinli bir ordu olan türkiye cumhuriyeti ordusu var bu orduyu senelerdir içten yıkmaya çalışan vatan hainleri gerek asker gerek siyasiler yüzünden bitirilmedi şimdi ise masum edebiyatı yapıyorlar neyin edebiyatını yapıyorsunuz adam genelkurmay başkanı çıkıp savaş gemisinden siyasi erke posta koyuyordu sonrada masummuş masumiyet karinesiymiş cak-cuk.. peşlerinde yalama ve yalaka avukat tayfası vs...bu hızda gitsin terör dağda biter şehirde inmeye fırsat vermeden tepelerine bineriz evelALLAH...
    Cevapla
  • onur ergezer 11 yıl önce Şikayet Et
    bu terör inşaALLAH bitecek..... ordumuz bu teröristlerin kökünü kazıyacak akan kan imralı görüşmeleri ile değil silahlı gruplarla ancak canla basla savaşarak alınır ben inanıyorum tsk sayesinde bu vatan hainlerinin ya ölü yada diri işi biticek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak