Yine aynı firma, yine namaz skandalı!

Yolcularına söz verdiği vakitlerde mola vermediği iddia edilen otobüs firmasının, namaz için duraklama isteyen yolcusunu yolun ortasında bırakıp gittiği öne sürüldü.

Yine aynı firma, yine namaz skandalı!
Yine aynı firma, yine namaz skandalı!
GİRİŞ 29.01.2013 17:00 GÜNCELLEME 31.01.2013 01:43
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Betül Yurtseven'in haberi

Bursa'dan Bartın'a 27 Ocak 2013 Pazar günü gitmekte olan Ahmet Karaarslan isimli yolcu, Kamil Koç firmasının yeni namaz mağduru oldu. 17:00 otobüsüne bilet alan Karaarslan'a göre, otobüs 20 dakika yolcu bekleyerek, kalkması gereken vakitte yola çıkmadı. Otobüs kalktıktan birkaç dakika sonra vakti giren akşam namazı için endişelenmeye başlayan Karaarslan, muavine ne zaman mola verileceğini sordu. Muavin, Karaarslan'a beklemesini söyledi.

"Yolun ortasından yolcu alıyorlar"

Yolcunun iddiasına göre, Gemlik'te yolcu almak için duran Bartın otobüsünün görevlisi, Karaarslan'ın "abdestim var, hemen kılayım burada namazımı" talebi üzerine, Yalova'da mola verileceğini söyledi. Yalova'ya gelindiğinde mola vermeyen şirket, terminalde durmayarak şehrin çıkışında, "yolun ortasından" yolcu aldı. "Yoldan yolcu almak" konusunda prensip sıkıntısı olmayan firma, Karaarslan'a "prensipleri gereği namaz için duramayacaklarını" söyledi.

"Mola yok, bileti ver"

Yola devam eden otobüs, Karamürsel'in girişinde bir yerel otobüs durağında durdu. Karaarslan otobüsten inmeye karar verdi. 74 BS 530 plakalı araçtan inebilmek için, biletini otobüs görevlilerine teslim etmesi gerektiği söylenen Karaarslan, namazı geçmek üzere olduğu için tartışmadan biletini verdi ve otobüsten indi. İddiaya göre, otobüs yolcuyu bırakıp gitti.

Bir ziyaret için gittiği Bursa'dan, Bartın'a geçmek isteyen Ahmet Karaarslan, başka bir Bartın otobüsü bulamayınca İstanbul'a döndü ve firmaya olayla ilgili şikayette bulundu. "Biz sizi arayacağız" diyen firmadan Karaarslan'a herhangi bir geri dönüş olmadı.

Bu ilk olay değil

Geçen yılın Ağustos ayında da benzer bir skandala imza atan Kamil Koç firmasına tepkiler büyüyor. Yolcularına vaad ettiklerini gerçekleştirmeyi prensip edinmek yerine, ibadet özgürlüğüne aykırı prensipler benimsediği iddia edilen firma, Haber7'ye açıklama yaptı. Firmanın Kurumsal İletişim Uzmanı Hakan Al, firma olarak namaza karşı olmadıklarını, ancak sektörde namaz için durmak gibi bir kuralın uygulanmadığını söyledi. 

"Biz namaza karşı değiliz"

Şirketin yönetim kurulunda CHP milletvekili olduğu için firmalarına zamanında saldırıldığını iddia eden Kamil Koç yetkilisi Al, kurum olarak kesinlikle namaza karşıt olmadıklarını vurguladı. Şirketlerinin hissedarlarından birinin hacı olduğunu belirten Al, "bünyesinde hacı barındıran bir kurum nasıl namaza karşı olabilir" diye iddiaları reddetti.  Mola verilecek yerleri belirlerken en çok dikkat ettikleri şeylerden birinin mescit olması olduğuna dikkat çeken Al, olayı araştırmaya devam ettiklerini ifade etti.

Kurumsal açıklama

Kamil Koç, haberin yayılmasının ardından, 30 Ocak tarihinde kurumsal açıklama yayımladı:

"27.01.2013 17:00 Bursa - Bartın seferini gerçekleştiren ve saat 17:04 de Bursa Otogarından hareket eden otobüsümüz saat 17:27'de Gemlik Otogarına aktarmalı yolcularını almak için giriş yapmıştır. Araç içinde "Aracın hareket halinde olduğu ve yolcuların yerlerinden ayrılmaması gerektiğine dair anons yapılmıştır". Buna rağmen haberde adı geçen yolcumuz araç personeline namaz kılmak istediğini beyan etmiştir. Araç personeli yolcumuza çok kısa bir süre içersinde hareket edeceklerini bu nedenle de araç da ki yerinden ayrılmamasını rica etmiştir. Bu ifade üzerine yolcumuz yerine geçmiş ve söz konusu araç saat 17:31 de, yani Gemlik Otogarına girdikten dört dakika sonra hareket etmiştir. Yolcumuz Karamürsel civarlarında araç personeline tekrar giderek Namaz kılmak istediğini belirtip eğer bu imkân sağlanmayacaksa araçtan inmek istediğini beyan etmiştir. Araç içinde bulunan diğer yolcumuzun sağ salim biran önce varmaları gereken yere ulaştırılmaları ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin emredici tarifelerine uyma zorunluluğuna uygun hareket edilmesi amaçları gereğince, Haber'de adı geçen yolcumuzun talebi yerine getirilememiş, bunun üzerine yolcumuz tamamen kendi isteği ile otobüsten inmiştir. (Konuyla ilgili yolcumuzdan yazı ve imza alınmıştır) Ayrıca Haber içeriğinde yer alan, söz konusu otobüsün Bursa Otogarından 20 dakika geç kalktığı ve mola vermediği gibi yolcu ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu sefer Bursa otogarından vaktinde kalkmış ve planlanan mola yerinde yaklaşık yarım saat mola vermiştir. 

Haber'e konu olay yukarıda anlatılan şekilde ve saikler ile gerçekleşmiştir, Kamil Koç Otobüsleri A.Ş.'nin haberde iddia edilenin aksine namaz yasağı gibi akla ve vicdana uymayacak hiçbir uygulaması bulunmamaktadır."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 135
  • Mahmut Altunkaynak 11 yıl önce Şikayet Et
    kamil koçumu savunan tüm yorumcu kardeşlerime. müslüman bir beldede yaşıyor ve tc kimliğimizde dini hanesinde islam yazıyor ise,islama uygun talepler yapılması gayet doğaldır.yunanistanda bunu yaparsanız abesle iştigal olur.çünki orası dar-ül harb tir.sözde müslümanlık değil özde müslümanlık bizim hayat felsefemiz olmalıdır.selam ve dua ile.
    Cevapla
  • esrefinal 11 yıl önce Şikayet Et
    oğuzhan isimli yorumcu. arkadaşım o firmada hissen yoksa ve buna rağmen namaz konusunda bile o firmayı bu kadar savunuyorsan sana tavsiyem başka sitelere girmendir. burda senin gibilere göre haber yok. sen git bol resimli sitelere gir. orda istediğin gibi haberler vardır. adam namaz kılacağım demiş be sen bunun neyinden rahatsız oluyorsun da firmayı bu kadar savunuyorsun acaba.....
    Cevapla
  • galip keskin 11 yıl önce Şikayet Et
    eski meski ama.... bana, özel araç nasip eden rabbime sonsuz şükürler olsun.aracımın gözünü seveyim beni bunun gibilere muhtaç etmiyor.ve inanın sektörde bir iki firma hariç kimse namazlarda durmuyor.
    Cevapla
  • oğuzhan 11 yıl önce Şikayet Et
    firma size göre mi yapacak mola saatlerini. namaz vakti geldiyse adam napsın .adam nerde kaçta mola vereceği belli kazasını yapsan nolurdu namazın.o zaman her isteyene otobüsü durdursun şoför...yok cişim geldi,yok karnım acıktı,yok çocuğun altını değiştirecem.şikayet etmeyin de bi araba alın kendinize ekonomi bu kadar iyiyken rahat bi yolculuk için :)
    Cevapla
  • oğuz han 11 yıl önce Şikayet Et
    binmezsiniz olur biter. yok adamın yayınladığı tv ler şunlarmış gazeteleri bunlarmış oldu herkes sizin istediğiniz gazeteyi okuyacak tv leri izleyecek seferlerini duraklarını size göre yapacak. kimsenin namazı küçük gördüğü yok islam makul bir dindir namazınızı gerçekten kılmak istiyorsanız bir şekilde kılabilirsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?