Haliç'in iki yakası yüzen otobüsle bir birine bağlanacak

İstanbul'un sembollerinden Haliç'in iki yakası Amfibi model (karada ve suda giden taşıt) otobüs ile bir birine bağlanacak.

Haliç'in iki yakası yüzen otobüsle bir birine bağlanacak
Haliç'in iki yakası yüzen otobüsle bir birine bağlanacak
GİRİŞ 05.02.2013 11:08 GÜNCELLEME 05.02.2013 14:17
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Karadan suya girerken tekerleklerini toplayan ve gemi halini alan otobüs, Ağustos ayında hizmete sunulacak.

Şu an Hollanda'nın Roterdam şehrinde kullanılan ve Amfibus olarak anılan taşıt ile Sütlüce'den Eyüp'e 5 dakikada geçilebilecek.

Amfibus'ın distribütörü Magic Bus İstanbul'un Genel Müdürü Yılmaz Çelik, Haliç'in iki yakasının artık kayıklarla değil otobüsle bir birine bağlanacağını dile getiriyor.

2013 Ağustos ayından itibaren taşıtın İstanbul'a hitap edeceğini anlatan Yılmaz Çelik, "Malum Fatih'in İstanbul'u fethinde gemiler denizden karaya indi. Biz de böyle bir ambians yapacağız." diyor.

Çelik, Amfibus'ın İstanbul'a doping olacağını, şehrin gelirlerini önemli oranda artıracağını vurguluyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un vitrinlerinden Haliç'e büyük önem veriyor. Altın Boynuz olarak bilinen alanı çamurdan arındırma adına yürütülen faaliyetleri de teşvik ediyor. Bununla da yetinmeyen Tayyip Erdoğan, devletin ilgili organlarını ve belediyeleri Haliç'in bilinirliğini artırmaya davet ediyor. Erdoğan'ın gayretlerine Amfibus ile katkı yapacaklarını anlatan Çelik, "Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile de bir araya geldik. Amfibus'a sıcak. Buradan aldığımız güç ile taşıtı İstanbul'a getireceğiz, 2014'te de Türkiye'de üreteceğiz." ifadelerini kullanıyor.

Çelik, maliyeti 1 milyon 215 bin Euro'yu bulan otobüsün Haliç'i çekim alanı yapacağına işaret ediyor. Taşıtın 7'den 70'e toplumun tamamının ilgi odağı olacağını belirtiyor.

Amfibus'ı yeni olduğu, devletin belli organları kaygılı olduğu için Haliç'te deneyeceklerini aktaran Magic Bus İstanbul Genel Müdürü, taşıtın büyük ilgi göreceğinden söz ediyor. Yılmaz Çelik, şöyle devam ediyor:

"Amfibi model otobüsü devlet teşvik ediyor. Biz de bu teşviklerden yararlanma adına gerekeni yapıyoruz. Umut ediyorum Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yardım alacağız. Bu otobüs tek bize ait değil. Diğer operatörler ya da acenteleri de yararlandırabiliriz. Çünkü ülke olarak gelirlerimizi artıracak.

Hem otobüs hem gemi görevi gören taşıt şoför dâhil 47 yolcu alıyor. Otobüsün konforunu da ihtiva ediyor, gemide olan öğeleri de içeriyor. Motor sudan etkilenmediği gibi gemide olduğu gibi kamarası var, navigasyonu var, can yeleği var; WC'si var.

15 kilometre sürat yapıyor. Haliç'i 3-5 dakikada geçebiliyor. Ama biz tur amaçlı baktığımız için Amfibibus'ın konuklarını bir yakadan diğer yakaya 30 dakikada bağlamasını planlıyoruz."

YORUMLAR 8
  • mevhibe inal 11 yıl önce Şikayet Et
    hoş değil.... istanbul'un zarafetini, ağırbaşlılığını, estetiğini bozmasak. teleferikler, suda otobüsler..panayırı hatırlatıyor. birkaç sene önce fatihin toplarının yanı başında rengarenk ışıklı plastik palmiye ağaçları da vardı! ALLAHtan kaldırıldı...
    Cevapla
  • Ahmet 11 yıl önce Şikayet Et
    bu otobüsler ne kadar güvenli.. halicin suları oladar sığımı ki ? sangi sıradan bir sandaldan daha kolay batarmış gibi geldi bana o otobüsler. yolcu minibüs ve otobüslerinin sabah ve akşam kalabalık üst üste bilinmiş halini düşünürsek çok tehlili bence. hatta yolcunun dışarı taşıp minübüsün kapısının kapanladığı ve yolcuların bir kısmının kapıda gittiğine eminim bir çoğunuz şahit olmuşsunuzdur. ordan gelen alışkanlıkla minübüsçü kapıları yanlışlıkla açmaz umarım.
    Cevapla
  • Rumidiyar 11 yıl önce Şikayet Et
    ben eyüp`ten sütlüce`ye teneke bir kutuda geçmek düşünsenize venedikte gondollar yerine bu otobüsleri kullanacaklarmış komik olur değimi. istanbulda teknelerin suyumu çıktı trafikte bıktığımız otobüsleri denizede indirilerse görünüm kirliliği oluşturur, tarihi dokuyla uyuşmaz. çıkarma gemisinden bozma bu mantığın şehircilikle alakası yoktur.
    Cevapla
  • Marslı 11 yıl önce Şikayet Et
    bişiyy olmazz... küllerimizden yeniden doğarız icabındaa : )) yaw olabilecek şeyler bunlar hayal dünyasıyla ne alakası var.. neyse hayırlı günler dilerim cümleten..
    Cevapla
  • ahmet akpinar 11 yıl önce Şikayet Et
    umut'a..... umut kardeş gerçekten'de hayal dünyan çok gelişmiş zorlama istersen motoru yakarsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?