Üçüz bebekler çadırda süt bekliyor

Ülkelerindeki olaylar nedeniyle evini terk etmek zorunda kalan Suriyeli genç kadın, Türkiye sınırı yakınında kurulan çadırlarda büyütmeye çalıştığı 4 aylık üçüz kızlarını beslemekte zorluk çektiği için süt istiyor.

Üçüz bebekler çadırda süt bekliyor
Üçüz bebekler çadırda süt bekliyor
GİRİŞ 11.02.2013 11:53 GÜNCELLEME 11.02.2013 12:26

Suriye'nin İdlib kentine bağlı Cebil-i Zavi kasabasında yaşadıkları evleri hava saldırısı nedeniyle yıkıldığı için Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyü sınırı karşısındaki Atme kasabası yakınlarında kurulan çadırlarda hayat mücadelesi veren Suriyeli ailelerden biri de Demis ailesi.

Kendi imkanlarıyla kurdukları çadırda ayakta kalmaya çalışan 6 kişilik Demis ailesi de, diğer çadırlarda bulunanlar gibi beslenme, ısınma ve sağlık sorunları yaşıyor.

Yaklaşık 17 bin Suriyelinin bulunduğu kampta ağır kış şartlarının da getirdiği zorluklar çeken ailenin 4 aylık üçüz kızları ise olup bitenlerden habersiz, bakıma muhtaç şekilde anneleri tarafından büyütülmeye çalışılıyor.

AA muhabirine çadırlarında yaşadıkları sıkıntıyı anlatan Suriyeli genç anne Emne El Demis, sınırdaki çadır kente 2 ay önce geldiklerini söyledi.

Gribal enfeksiyon nedeniyle çadırda iyileşmeye çalışan kocası Ahmet, 3 yaşındaki oğlu Mustafa, üçüz kızları Huriye, Fatma ve Hacer ile çatışmaların altında sınıra kaçtıklarını belirten Demis, şunları anlattı:

''Burada çok sıkıntı çekiyoruz. Üçüzlerim var ve bunlara süt istiyorum. Burada çocuk bezi bulmakta da sıkıntı yaşıyorum. Hava soğuk, ısınmak için yakacak da bulamıyoruz. Ancak çevreden çalı çırpı toplayıp çadırın içini az da olsa ısıtabiliyoruz. Battaniye ve yorganımız da yetersiz. Ama en çok aradığım şey çocuklarım için süt. Türkiye'nin bize sağladığı yardımlardan da mutluyuz. Bize günlük kumanya, un ve su geliyor. Bunlar sayesinde karnımızı doyuruyoruz. Ancak, üçüzlerimi yeteri kadar besleyemiyorum. Ülkemizdeki olayların bir an önce bitmesini ve bebeklerimi sağlıklı şekilde büyütmek istiyorum.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!