Müftülükten ilginç uygulama

Mersin Erdemli ilçesi müftülüğü ilginç bir uygulama başlattı. İmam hatipler kahvehanelerdeki vatandaşlara sohbet verecek.

Müftülükten ilginç uygulama
Müftülükten ilginç uygulama
GİRİŞ 13.02.2013 14:31 GÜNCELLEME 13.02.2013 15:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, beraberindeki imam hatiplerle kahvehanelerdeki vatandaşlarla bir araya gelerek, İslam dininin gereklerini anlatıyor.

Türkmenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, camilerde vaazlar verilerek halkın aydınlatılmaya çalışıldığını, ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.

Dini daha iyi anlatma adına müftülük olarak ''kahvehane sohbetleri'' düzenlemeye karar verdiklerini belirten Türkmenoğlu, ''Kahvehaneler insanların zaman geçirmek dostlarla sohbet edip, kitap gazete okudukları mekanlar. Biz de bunu göz önüne alarak kahvehane sohbetleri yapmaya başladık. İnsanların sorunlarına yardımcı olmak istiyoruz. Bu sorunlar maddi ve manevi problemler olabilir. Maddi sorunları bir şekilde insanlar aşıyor. Fakat manevi sorunlar bir türlü çözülemiyor. Bu nedenle kahvehaneler birer sohbet ve dertleşme yerleridir ve buranın önemi büyüktür'' diye konuştu.

Türkmenoğlu, özellikle ailevi sorunların çok yaygın olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

''Bizlerin aile içi iletişim hususunda kanayan bir yarası var. Bu yarayı bir an önce iyileştirmemiz gerekiyor. İnsanlar birbirlerini dinlemiş olsalar, bu sorunların hiçbiriyle karşılaşmazlar. Huzurlu ve geleceğe umutla bakan bireylerin yetişmesi için aile reislerinin mutlaka günde bir saat çocuklarına zaman ayırması gerekiyor. İyi bir evlat yetiştirmek istiyorsak onlara zaman ayıralım ve onların problemlerini çözmelerine yardımcı olalım. Ailemizle birlikte olmak için kahvehaneye bir saat geç gidelim. Televizyona biraz daha az bakalım. Kahvehanelerde dinlenmek üzere oynanan oyunlara biraz ara verip çocuklarımızla ilgilenelim. Biz 'kesinlikle kahvehaneye gitmeyin' demiyoruz. Ancak ailemizi de ihmal etmeyelim.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Hasan KARA 11 yıl önce Şikayet Et
    Hoş olur!. Mesela kare kurulmuş okey oynuyor dört kafadar. Fakat içlerinden bazıları taş çalarak hep okey atıyor caiz mi.?Hoca burada oyuna müdahale edecek taş çalmanın günah olduğunu, adam gibi oynamaları gerektiğini vs. kahve cemaatine tebliğ yapacak. Böylelikle imam da, müftü de oyun oynarken tebliğ yapacaklar.:))))
    Cevapla
  • METİN AKARSU 11 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle.... faydalı olacağına kanaat getiriyorum insanların kalbi okşanmalı ve bence güzel netice elde edilecektir, diğer illerimize de örnek olmalı...
    Cevapla
  • asuman halvaci 11 yıl önce Şikayet Et
    İMAMLAR GEÇ BİLE KALMIŞTI........ BUGÜN İKİNCİ SEVİNDİRİCİ HABERİ ALIYORUZ SİTENİZDE ALLAH SİZİDE SEVİNDİRSİN ATTIĞIM BAŞLIKTA OLDUĞU GİBİ BENCE BU ÇOK DAHA ÖNCEDEN ÜZERİNE EĞİNİLMESİ GEREKEN BİR KONUYDU TEBRİK EDİYORUM MÜFTÜMÜZÜ ALLAH RAZI OLSUN MUVAFFAKİYETLER NASİB ETSİN CENABI ALLAH... DEVAMINI GETİRSİN VE TÜM DİN GÖREVLİLERİNE ÖRNEK OLMASINI NASİB ETSİN.......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı
Barış Alper Yılmaz şov yaptı! Galatasaray liderliğini sürdürdü