Said Nursi'nin Papa'ya gönderdiği mektup

Bediüzzaman Said Nursi, Papa'ya mektup göndermişti. Peki Bediüzzaman neden mektup göndermişti. İşte cevabı...

Said Nursi'nin Papa'ya gönderdiği mektup
Said Nursi'nin Papa'ya gönderdiği mektup
GİRİŞ 13.02.2013 17:24 GÜNCELLEME 13.02.2013 18:35
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Bediüzzaman Said Nursi, dinsizlik akımına karşı Hıristiyanlarındindarlarıya işbirliği yapmayı tavsiye etmiş bu yönde girişimlerdebulunmuştu.

DİNSİZLİK ADINA BERABER MÜCADELE

Bu niyetini şu cümlelerde açıklamıştı: "Şimdi ehl-i iman, değil Müslümankardeşleriyle, belki Hıristiyanın dindar ruhânîleriyle ittifak etmek vemedar-ı ihtilâf meseleleri nazara almamak, nizâ etmemek gerektir. Çünküküfr-ü mutlak hücum ediyor."

Bediüzzaman Hazretleri, 1950'de,Roma'ya, Papa XII. Pius'a, Risale-i Nur'da Allah'a iman, Kur'an'ınmucize oluşu, Peygamber Efendimizin peygamberliğini anlatan bölümlerinde yer aldığı Zülfikar adlı eseri gönderir. 22 Şubat 1951'de Vatikan'danteşekkür mektubu gelir.

PAPA'DAN GELEN TEŞEKKÜR MEKTUBU

Teşekkür mektubu Emirdağ Lâhikası'nda şu şekilde yer almaktadır.

"Papalık Makam-ı Âlîsi Kalem-i Mahsusu Başkitabet Dairesi Numara: 232247 Vatikan, 22 Şubat 1951

Efendim,

Zülfikar nâm el yazısı olan güzel eseriniz İstanbul'daki Papalık makam-ı vekâleti vasıtasıyla Papa Hazretlerine takdim edilmiştir. Bu nazik saygınızdan dolayı gayet mütehassis olduklarını bildirirken, üzerinize Cenâb-ı Hakkın lütuflarını dilediklerini tebliğe beni memur ettiklerini arza müsâraat eylerim.

Bu vesile ile saygılarımı sunarım efendim.

İmza

Vatikan Bayn Başkâtib

THOMAS MICHEL'DEN SAİD NURSİ'YE ÖVGÜ

Vatikan temsilcisi Thomas Michel de 23-27 Mart tarihleri arasındaBursa'da düzenlenen Bediüzzaman'ı anma toplantısında BediüzzamanHazretlerinin mektubunu şöyle yorumlamıştı:

"Bugün birliktenbahsetmek kolay ama Said Nursi bundan 60 sene önce eserini Vatikan'dakibir papaza gönderdi. Bunu göndererek birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.Üstad'ın o mektubunun İkinci Vatikan Konsülü ile ilişkisi vardı. Bueserden sonra toplanan ikinci konsülde, Müslümanlarla kendilerinindüşmanının ortak olduğu sonucuna varıldı. İhtilafı ortadan kaldırıpahlaksızlıkla mücadele etmek ve insan hürriyetini sağlamanın amaç olduğugörüşüne varıldı."

KAYNAK: RİSALEHABER
YORUMLAR 16
  • FSM 7 yıl önce Şikayet Et
    dünya var olduğundan beri iki din vardır TEVHİD ve şirk TEVHİD her daim İslâm yani teslim olmak Allah ın dediğine inanmaktır şirk ise her şey yani o bu şu olabilir bir nevi Allah ın oğlu olduğuna olsun olmadığına olsun Allah ın varlığına inanana inanmayana olsun hepsidir.
    Cevapla
  • Mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    Muhammed Peygamber Bizans'a gönderdiği mektubunda Allah ın dinine katılmalarını talep etti, dinsizliği önleyelim demedi. Saidi bu kadar yüceltmeden önce biraz akla davet ediyorum herkesi. İngiliz Amerikan projelerine tapmaktan ne Zaman vazgeçecek bu millet?
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    bu ne seviyesizlik peygamberimizi ağzına bu şekilde alamazsın bir de ismin mahmut yazıklar olsun sana MAHO
    Cevapla
  • rmzn 7 yıl önce Şikayet Et
    Önce bir yazıyı ve Bediüzzaman hazretlerinin sözlerini okuyun ondan sonra yazın. Başlığa ya da girişe bakıp da eleştirmeyin!
    Cevapla
  • sema kaya 7 yıl önce Şikayet Et
    fetö den farki ne bediuzzaman ın aynı şeyi o da yapıyormuş...
    Cevapla
  • murat meletli 7 yıl önce Şikayet Et
    üstadın papaya gönderdiği mektup değil kitaptır. zülfikar adlı eserdir ki rasulullahın mucizeleri-öldükten sonra dirilme yani haşir ve kuranın mucezeliğini anlatan bir eserdir yani aslında bu bir tebliğdir. Ayrıca kuranı kerimde ateist dinsiz biri ile hristiyanlar yaa ehlel kitap diye ayrı kefeye koyulmuş üstad ise mutlak dinsizliğe karşı mücadele çağrısı yapmıştır.onlarla ortak iş yapmak yanlış demek onların teknik imkanlarını kullanmaktan kaçmak kadar abes olurdu.yani boşa uğraşmayın hocam burdan size ekmek çıkmaz...
    Cevapla
  • KUTLU 5 yıl önce Şikayet Et
    Hala sait hala fetö diyen varsa ki az değil imanlarını nikahlarını yenilesinler.Hakikatleri araştırsınlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi