Artık obez kadın mahkum kalmayacak

Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü içindeki Kapalı Kadın Cezaevi'nde kurulacak obezite merkezinde, kadın mahkumlara obezite danışmanlığı hizmeti verilecek.

Artık obez kadın mahkum kalmayacak
Artık obez kadın mahkum kalmayacak
GİRİŞ 13.02.2013 17:53 GÜNCELLEME 13.02.2013 17:53

Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan ''Obezite Danışma Hizmetlerinin Düzenlenmesine'' ilişkin protokol, Karşıyaka Hakimevi'nde düzenlenen törenle imzalandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, törende yaptığı konuşmada, cezaevleriyle ilgili son dönemde birçok projeyi uygulamaya soktuklarını, halen üniversite işbirliğiyle projeler hazırladıklarını, ayrıca farklı ülkelerden partnerlerle bir AB projesi de hazırladıklarını kaydetti.

Cezaevlerindeki vatandaşları, nasıl topluma kazandıracakları üzerinde kafa yorduklarını, bunun yanı sıra onların sorunlarına, ihtiyaçlarına çözüm üretmeye çalıştıklarını ifade eden Kavak, bu kapsamda obezite danışma merkezleri projesini hayata geçirdiklerini belirtti.

Kavak, merkezlerden ilkini Buca Kırıklar F1 Cezaevinde kurduklarını, bugün imzalanan protokolle Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü içindeki Kapalı Kadın Cezaevi içinde de bu merkezin hayata geçirileceğini dile getirerek, ''Türkiye'de ilk kez bir kadın cezaevinde obezite danışma merkezini hizmete sokmuş olacağız. Bu merkezden ilk etapta 300 kadın tutuklu ve hükümlümüz yararlanacak. Uygulamanın tam anlamıyla devreye girmesi sonrası kampüs içindeki diğer cezaevlerine de bu merkezlerden kurulacak'' dedi.

Halk Sağlığı İl Müdürü Bediha Türkyılmaz ise ''Türkiye'de bir ilki yaşıyor olmaktan memnuniyet duyduğunu'' ifade ederek, şunları söyledi:

''Bu merkezin amacı 'zayıflayalım manken olalım' değil. Sağlıklı beslenelim, yetersiz besleniyorsak nasıl besleneceğimizi, fazla besleniyorsak düzene sokmayı öğrenelim. Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü kardeşlerimiz en güzel hizmete layık. Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız. Öncelikle beden kitle endeksini alacağız, eğitimler vereceğiz, diyetisyen ve psikolog desteği vereceğiz. Cezaevi koşulları içinde bir pilates aktivite alanının kullanılabilirliğini araştıracağız. Oradaki kural ve şartlara uygun olarak daha neler yapabiliriz bunu araştıracağız. Bu hizmetleri kimseye zorla sunmayacağız. Cezaevi dışındakiler bu hizmete nasıl ulaşıyorsa içindekiler de ulaşacak.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor