Askeri casuslukta 'şüpheli ölüm' ayrıntısı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca aralarında muvazzaf ve emekli askerlerinde bulunduğu 345 şüpheli hakkında açılan davanın dosyasında 2008 yılında eğitim gördüğü birliğinde ölü bulunan astsubay Hasan Durdu olayı da geçiyor.

Askeri casuslukta  'şüpheli ölüm' ayrıntısı
Askeri casuslukta 'şüpheli ölüm' ayrıntısı
GİRİŞ 14.02.2013 16:29 GÜNCELLEME 14.02.2013 16:29

BİRLİĞİNDE ÖLÜ BULUNMUŞTU

Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığı Seferberlik Daire Başkanlığı'nda harp eğitimi alan Astsubay Hasan Durdu, 2008 yılında hayatını kaybetti. Durdu, birliğinde sağ burun deliğinden aldığı tek kurşunla ölmüş olarak bulundu.

GATA "UZAK MESAFEDEN ATIŞ YAPILMIŞ" DEDİ

Otopsi işlemlerini yapan GATA, "mermi çekirdeği giriş deliği, cilt altı bulguları dikkate alındığında atışın uzak mesafeden yapılmış olduğu tespit edilmiştir" dedi. Astsubayın ölümünü araştıran Genelkurmay Ankara Askerî Savcılığı olaya ilişkin intihar tespiti yaptı. Soruşturma dosyası kapandı.

İZMİR SORUŞTURMASINDA 'DURDU' NUN ADI DA GEÇİYOR

İzmir'deki soruşturma kapsamında yapılan aramalarda birçok dijital verilere el konuldu. O dijital verilen incelenmesinde 'Hasan Durdu - İdari Tahkikat Dosyası' isimli bir dosya bulundu. Bu dosyada Astsubay Hasan Durdu olayına ilişkin yazılara rastlandı.

"GÖKHAN TLF.TXT" ADLI METİN BELGESİNDE

"gökhan tlf.txt" adlı metin belgesinde şu ifadelere rastlandı. "Hasan Durdu olayında asıl sorumlu Yılmaz Çetin ve Kenan Koçak'tır. Yılmaz Çetin'in kursiyer üzerindeki baskısı üzerine intihar olayı gerçekleşmiştir. İntiharın bu yönü hiç araştırılmamıştır. Kenan Koçak da intihar esnasında aynı binada olmasına rağmen ifade vermekten çekinmiştir. Kenan Koçak'ın emri üzerine Yılmaz Çetin, kursiyer üzerinde baskıyı arttırmış, şehir uygulamasına gelmeyen Hasan Durdu'yu bilerek 2 saat geç aramıştır. İntihar olayı ise başlı başına cinayet mi intihar mı belli değildir. Bu gerçeğin ortaya çıkmaması lazım. Adli tıp araştırması yeniden istenirse sıkıntı çıkabilir."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!