Metin Yüksel'in ölümünün 34. yıldönümü

Metin Yüksel, ölümünün 34. yılında Selçuk Üniversitesi Akademik Kültür Topluluğu tarafından düzenlenen programla anıldı.

Metin Yüksel'in ölümünün 34. yıldönümü
Metin Yüksel'in ölümünün 34. yıldönümü
GİRİŞ 22.02.2013 11:03 GÜNCELLEME 22.02.2013 11:03
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Akademik Kültür Topluluğu sözcüsü Hasan İyibildiren, Fatih Akıncılar Derneği Başkanı Metin Yüksel'in gençliğe örnek olabilecek vasıflara sahip olduğunu belirtti.

Metin Yüksel'in anlaşılabilmesi için anma programını düzenlediklerini söyleyen İyibildiren, Yüksel'in unutulmadığına dikkati çekti.

Meram Belediyesi Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, konuşmacı olarak katılan Metin Yüksel'in kardeşi Sosyolog-Yazar Müfit Yüksel, Kardeşinin karizmatik özelliğiyle gençliğe liderlik ettiğini dile getirdi.

Yüksel, konuşmasında şunları söyledi:
''Metin çok hareketli ve heyecanlı bir gençti. Gençliğe öncülük ederdi. Kendinde bir çekicilik vardı. Ama kesinlikle arka planda durmaz, hep önde olurdu. Her şeyden önce idealistti. Maneviyatçı bir gençliğin yetişmesi için gece gündüz mücadele eder, çalışırdı. Sağ-sol olaylarında bazı gruplar tarafından silahlı saldırıya uğramış ve yaralanmıştı. Sonra kendisine mermi atan, silah doğrultan o insanları bulduğunda sadece nasihat etmişti. Böylesine merhametli ve İslam ahlakını üstün tutan bir kişiydi.''

Programa Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, AK Parti MKYK Yedek Üyesi Veli Tolu, AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR 3
  • selamet 11 yıl önce Şikayet Et
    Asımın nesli..... kandaşlık değil kardeşlik sevdası güden , döneminin gençlik önderi şehit metin yüksel'i rahmetle anıyoruz. mevlam o ve onun gibi hak yolunun yolcusu olanlardan eylesin.
    Cevapla
  • Dr.Muzaffer Yetim 11 yıl önce Şikayet Et
    Şehid Kardeşim Metin . Alah Sana Gani gani rahmet eylesin Amin.
    Cevapla
  • Barış BayBars 11 yıl önce Şikayet Et
    Ey Şehid. Allah Şehadetini Kabul Etsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'
İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan sahte kimlik iddiası!