'Sizler de Medine'deki Ensar gibisiniz'

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gaziantep'in Nizip ilçesinde verdiği cuma hutbesinde, ''Sizler de tıpkı Ensar gibi Medine'deki Ensar gibi (Suriyeliler'e) gönüllerinizi, kalp ve kapılarınızı açtınız, kalplerinizi paylaştınız'' dedi.

'Sizler de Medine'deki Ensar gibisiniz'
'Sizler de Medine'deki Ensar gibisiniz'
GİRİŞ 22.02.2013 14:54 GÜNCELLEME 22.02.2013 14:54

Görmez, Hatice Kübra Camisi'nde verdiği hutbede, kardeşlik vurgusu yaparak, Suriyeliler'e yapılan yardımlara değindi.

Türk milletinin Suriyeli kardeşlerini yalnız bırakmayarak onlara sahip çıktığını belirterek, ''Zulüm altında inleyen komşumuz, akrabamız, iman ve İslam kardeşlerimiz Türkiye'ye sığındı'' diyen Görmez, şunları kaydetti:

''Hatay'da Hataylılar'a, Kilis'te Kilisliler'e, Nizip'te Nizipliler'e, Şanlıurfa'da Şanlıurfalılar'a sığındı. Sizler de tıpkı Ensar gibi Medine'deki Ensar gibi(Suriyelilere) gönüllerinizi, kalp ve kapılarınızı açtınız, kalplerinizi paylaştınız. Sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Farklı düşüncelerimiz olabilir. Ancak bizi kardeş kılan prensipten vazgeçmek mümkün değildir. Bugün kardeşlik günüdür.''

''Müslüman Müslüman'ın kardeşidir'' Hadis-i Şerif'ini anımsatan Görmez, kardeşin kardeşe zulüm etmemesi gerektiğini vurgulayarak, ''Her kim kardeşinin ihtiyacını giderirse Cenab-ı Hak da onun ihtiyaçlarını giderir'' diye konuştu.

Görme, hutbenin ardında Görmez, vatandaşlarla birlikte cuma namazı kıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bu soykırım değil de ne?Sorusunu soran sanatçının klibi dünyada ses getirdi
Putin'in 5. dönemi başladı