Meteoroloji buzlanma ve don uyarısı yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece ve yarın sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji buzlanma ve don uyarısı yaptı
Meteoroloji buzlanma ve don uyarısı yaptı
GİRİŞ 24.02.2013 11:16 GÜNCELLEME 24.02.2013 11:16

Son meteorolojik değerlendirmelere göre; Orta ve doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile sabah saatlerinde Karabük çevrelerinde aralıklarla görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Türkiye genelinde yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece arasında artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve güneydoğu, doğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege'de kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece ve yarın sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğini bildirdi. Yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü sebebiyle yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı da ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları talep edildi..

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları'ndan Netanyahu açıklaması! Ebu Ubeyde iddialara son noktayı koydu
Süper Lig'de bir olay daha! Başkan sahaya indi