Savcılıktan 'asılsız ihbar' uyarısı

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, ''asılsız ihbarın'' suç olduğunu bildirip vatandaşlara uyarıda bulundu.

Savcılıktan 'asılsız ihbar' uyarısı
Savcılıktan 'asılsız ihbar' uyarısı
GİRİŞ 26.02.2013 15:34 GÜNCELLEME 26.02.2013 15:34

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 155 Polis İmdat ve 112 Acil Servis hatlarını amaç dışı arayıp meşgul ederek, verilen hizmetin aksamasına, mağdur veya acil yardıma ihtiyacı olan vatandaşların ilgili görevliye ulaşmasına engel olan kişilerin, suç işledikleri belirtildi.

-Eşini ''Bombacı'' diye ihbar etti-

Bu hatlara birçok asılsız ihbarın geldiği ifade edilen açıklamada, son dönemde yapılan asılsız ihbarlarla ilgili şu örneklere yer verildi:

''25 Ocak 2013 tarihinde bir kişi 155 Polis İmdat ihbar hattını arayarak saat 23.30 civarında yanlarında 13-14 yaşlarında biri erkek biri kız çocuğu olan iki kapalı kadının, Elazığ PTT'sini ve Kapalı Çarşı'yı bombalayacakları ve bu şahısların terörist oldukları yönünde ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin yaptığı çalışmalar sonucunda bahse konu ihbarın Ş.K. tarafından yapıldığı ve ihbarın asılsız olduğu anlaşılmıştır. İhbarı yapan Ş.K'nin boşandığı eski eşi B.D.ye iftira amaçlı bu ihbarı yaptığı anlaşılmıştır. Asılsız ihbarı yapan Ş.K'nin yakalanarak 'iftira' suçundan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatıldığı bildirilmiştir.

Diğer bir olaydaysa 23 Ocak'ta 112 Acil Servis hattını arayarak ''hastanede bomba var'' şeklinde ihbar yapıldığı fakat Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin yaptıkları çalışmalar sonucunda ihbarı M.B'nin telefonundan A.U'nun yaptığı, ihbarın asılsız olduğu anlaşılmıştır. Yakalanan A.U. hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
4 yılda 31 milyar liralık katkı sağladı! Türkiye'de birinci Dünya'da 2. sırada...
Putin'den dikkat çeken atamalar: Savaş yeni bir evreye geçiyor!