ÇYDD, KCK ve darbe sanıkları için genel af istedi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Aysel Çelikel, darbe ve KCK tutuklamalarının demokrasiye zarar verdiğini savundu.

ÇYDD, KCK ve darbe sanıkları için genel af istedi
ÇYDD, KCK ve darbe sanıkları için genel af istedi
GİRİŞ 27.02.2013 13:56 GÜNCELLEME 27.02.2013 13:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çelikel, “Bu ülkede beyaz bir sayfa açmak istiyorsak, yargının daha demokratik çalışmasını istiyorsak KCK da dahil Ergenekon, Balyoz ve Poyrazköy sanıkları için genel af çıkartılmalıdır.” dedi.

ÇYDD, Taksim Hill otelde 24. kuruluş yıldönümünü kutladı. Programda konuşan ÇYDD Başkanı Aysel Çelikel, darbe ve KCK tutuklamalarının demokrasiye zarar verdiğini öne süren Çelikel, şöyle konuştu: “Eğer bu ülkede yeniden beyaz bir sayfa açmak istiyorsak, her şeyin yeniden başlaması, yargının daha demokratik bir biçimde çalışmasını istiyorsak, KCK tutukluları da dahil olmak üzere -zaten şimdi onlar gündemde- Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy davalarında yargılanan, hüküm giyen, mahkum olanlar için genel bir af çıkarılması lazımdır. Bunun dışında bu toplumun vicdanının huzur bulması, bu toplumun yargıya inanması, toplumun huzur içinde geleceğe bakması, çocuklarımızın yüreklerinde kin ve intikamdan arındırılmış bir dünya bırakmamız için mutlaka her şeye yeniden başlamamız gerekiyor. Bunun da yolunun aftan geçtiğini düşünüyorum.”

“Bugün geldiğimiz bu noktada kolluk kuvvetlerinin, savcıların, hakimlerin, siyasi iktidarın sorumluluğu vardır, töhmet altındadırlar.” iddiasında bulunan Çelikel, “Milyonlarca sayfa tutan iddianameler, mütalaalar, yargı kararları, deliller, yargıçlar ve savcılar tarafından incelenecek ve adil bir karar verilecek. Bunun böyle olacağını düşünmek biraz mantık dışı gibi görünüyor. Çünkü yargıçlar ve savcılar da insandır ve onların da gücü bir yere kadar uzanabiliyor. Bu milyonlarca sayfayı okuyup inceleyip delillerini tartışıp değerlendirdikten sonra adil bir karar vermek bana göre imkansız geliyor.”

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 5
  • emir can 11 yıl önce Şikayet Et
    TOPLUMSAL BARIŞIN TEMELİ TEMİZ SAYFA AÇMAYA DAYANIR GENELAF ŞART. tükiyede şuan olması gereken tüm insanları kapsayan birlik beraberlik, bileştirici anayasa yapmak, kötü geçmişe örtü atıp yeni bir sayfa açmak gerekli, herkesin sicilinin temizlenmesi lazım türkiyede, ,sicili ze de len me miş kişi sayısı oldukça azaldı daha güzel bir türkiye için herkese bir hak, temiz bir sayfa, şansı verilmeli toplumsal barışın temeli temiz sayfa açmaya dayanır genelaf şart
    Cevapla
  • abdullah nezih kaleli 11 yıl önce Şikayet Et
    Bİ ŞARTLA. ergenekon ve balyoz sanıklarının tamamı bir bildiriye imza atarlarsa neden olmasın. bu sanıkların tamamı şunu demeliler: biz hata ettik. seçimle işbaşına gelen meşru bir hükümeti devirme yollarına girdik. ak partiden ve sayın recep tayyip erdoğan dan özür diliyoruz. bir daha böyle birşeye kalkışmayacağımıza dair namus ve şeref sözü veriyoruz ;;;;; desinler af çıkarmayan namussuzdur
    Cevapla
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    AF ÇIKACAKSA . Bir genel af çıkacaksa,törör suçlularından çok,çaresizlikten hırsızlık yapma zorunda kalan,namusu için kan döken,borcunu ödiyemediği için hapse düşen,sadece açık saçık bir kıza laf attı diye 4-5 sene yiyen .... kader mahkümları için çıkarılmalı,çünkü bu kişiler hapse düşmüşse, bu bir bakıma onları buduruma düşüren kötü yönetimin,toplum hatalarının sonucudur.
    Cevapla
  • Nail Sivri 11 yıl önce Şikayet Et
    affedeni ben affetmem.... Milletin, güvenliğimi sağla diye verdiği silahla millete kabadayılık yapan delikanlılar, bedelini de çok iyi biliyorlardı.ÇYDD canını sıkmasın onlar delikanlı adamlar. Onlar için ceza evinde yatmak nedir ki ? Bu güne bu gün "tepeleme" ve "istanbul'un başına çökecek" plan seminerleri yapan emrinde ordu olunca acayip delikanlı olan adamlara cezaevi ne yapabilir.Ben onların yerinde olsam,beni serbest bıraksalar, bunu acziyet sayar kabul etmem. Düşmanlık beslediklerimin affına mazhar olacağıma adam gibi cezamı çekerim.
    Cevapla
  • yasar ates 11 yıl önce Şikayet Et
    sen kimsinki. Bir soldak bir sağdan asılanların durumu ile ilgili bir öneriniz varmı mesela azrail den bir isteseniz geri göndersin de onların anaları babaları ve yakınlarının yürekleride bir soğusa, sonrada millete akıl versen, ne dersin,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor