Anne-babalar bu feryada kulak verin

Çocukları DHKP-C terör örgütüne katılan ve cezaevine düşen aileler Florya'da bir araya geldi. Örgüte isyan eden Gülsen Yeşilyunt, kameralar önünde hüngür hüngür ağlarken, aileler CHP'li vekilleri de vatan hainliğiyle suçladı.

GİRİŞ 06.03.2013 09:41 GÜNCELLEME 06.03.2013 10:22
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Çocuklarını örgüte kaptıran İsmail Ercan, Hüseyin Yücel ve Gülsen Yeşilyurt, Florya'da bir restoranda bir araya geldi. Basın toplantısı düzenleyen aileler, çocuklarının örgüte nasıl dahil olduklarını anlattı.

SON ZAMANLARDA KATILIM YÜKSELDİ

Terör Mağduru Aileler Derneği Başkanı ve çocuğu cezaevinde bulunan İsmail Ercan, çocuklarını bu terör örgütünden kurtarmayı ve başka aileleri de bilinçlendirmeyi hedeflediklerin belirterek, "Ben tak başına bir babayım çocuğumun peşindeyim bu yüzden bu derneği kurarak mücadeleme devam ediyorum. Katılan aileler ile bu mücadele artarak devam edecek. Son zamanlarda katılım oldukça yükseldi. Bizim amacımız çocukları bu terör illetinden kurtarmak" dedi.

CHP'Lİ TANRIKULU'NUN "11 BALON KAPI" SÖZÜNE TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun açıklamalarını da değerlendiren Ercan, "Bir açıklama da CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu yaptı. '11 tane balon kapı.' Gelsinler ben onlara 11 tane çelik kapıyı ispat edeyim, gelemezler. Tek başlarına gitsinler, adreslerini vereyim. Bu adreste 11 tane çelik kapı var mı yok mu" diye konuştu.

RESMİMİ KOYUP TEHDİT ETTİLER

Kendisinin hedef gösterildiğini iddia eden Ercan, "Bunlar bunu legal dedikleri kapı kapı dolaşarak dağıttıkları dergilerinde gururla yazdılar. Resmimi koyup beni tehdit ettiler. Canlı bombanın övüldüğü bir yerde bir babayı oğlunu kurtarmaya çalışıyor diye tehdit ettiler. Bunlar benim hakkımda bir bildiri yayımlayarak, benim uyuşturucu ticareti yaptığımı, mafya olduğumu, kadın ticareti yaptığımı, hatta tecavüzcü olduğumu söyleyecek kadar küçüldüler" şeklinde konuştu.

BUNLARA HİZMET EDENLER VATAN HAİNİDİR

DHKP-C operasyonu kapsamında tutuklanan Duygu Yücel'in babası Hüseyin Yücel ise "Çocuğu, öğrencisi her şeyi elinden alınan bir baba olarak buradayım. Ben buradayım. Ben bunlardan korkmuyorum. Bunların kendine hayrı yok. Bizim çocuklarımızı bunlar çalınca ülkeye ihanet etmiş sayılmıyor mu?" dedi.

Milletvekillerinin örgüt üyelerinin bulunduğu davaları savunmasını eleştiren Yücel, "Hiçbir milletvekili gelip de Çağlayan Adliyesi'nde bu faşist terörist avukatları savunamaz. Bizim oylarımızı aldı. Bizim emeklerimizle orada oturuyorlar. Bizim vergimizi alan bizim hakkımızı savunacak. Bunlara hizmet edenler de vatan hainidir. Başka söyleyecek bir şey yok. Ayıptır, günahtır, Allah'tan korkun" dedi.

ÖRGÜT ÖZÜR BEKLİYORMUŞ

Kızı DHKP-C terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla cezaevinde bulunan Gülsen Yeşilyurt ise konuşması boyunca gözyaşı dökerek kızının kurtarılmasını istedi.

Yeşilyurt, "Hep aynı taktik. Çocuğumu bu hale getiren mutlu olsun. Özür dilememi beklediler, dilemeyeceğim. Çocuğumun yakasını bırak diyorum bırakmıyor. Devrimcilik doğru yolu göstermek ona mı kaldı? Herkesin çoluğu çocuğu dışarıda benimki niye içeride olsun, kendisi niye dışarıda? Çocuğumu versin ne istiyor. Basına çıkıp özür dileyecekmişim. Ben çocuğum için canımı veririm. Onlar benim ciğerimi aldı benden. Bire bir çocukları anne ve babaya düşman ediyorlar" diye konuştu.

YORUMLAR 16
  • Mehmet ünsal 11 yıl önce Şikayet Et
    daha üniversiteye girince kandırıyorlar bu çocukları. Komünist ve benzeri gruplar erkekleri kızları sosyal hayatla, karşı cinsle yakınlığın modern olmasıyla, entel dantel olmanın devrimci olmanın ne kadar onurlu ve farklı olduğunu empoze ederek kandırıyorlar bu çocukları. Hele parası olmayan öğrencilerin ağızlarına bir parmak bal çalarak yakıyorlar bu çocukları. Bunların arasında öğretim üyelerine kadar bir çok memurda var. Devletin yılanların başını bir an önce ezmesi lazım. Geçiştirilecek konular değil bunlar. Chp ye gelince onları adam yerine koyup bir çift laf bile etmem...
    Cevapla
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    duyarlı anne ve babalar malesef ki geri planda kalıyor. izmirde oğlu için meydan okuyan baba ve dhkp-c den kızını kurtarmaya çalışan anne,sokak ortasında bombanın üzerine atlayıp can veren anne ve dahası bunlar gibi sessiz çığlığa gömülmüş nice anne ve babalar...bununla birlikte odtü de bilmem nerede eylemler için başbakana veya bakanlara yumurta atacak kadar küçük ! eylemler yapan çocukların anne ve babaları..gözlerinizin önünde bir şeyler ol muyor mu sizce?
    Cevapla
  • Fehmi DOĞAN 11 yıl önce Şikayet Et
    EYYYY C H P. Ana ve babanın feryadlarını izledinizmi? Yüreğiniz ağladımı? Ağlamamışsa insanlıktan uzak olduğunuzu göstermiyormu?
    Cevapla
  • Cafer UÇA 11 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen yakın tarihimize bir bakın. . 27 Mayıs darbe öncesi Abd ve dostlarının, hem de ismet İnönü ve ulusalcıları ile Atatürkçü Kemalistlerin ortak çıkarları ve stratejileri olan. Anadolu’da Müslüman Türk devletinin oluşmasının önünü kesmek için. Abd nin önderliği ve uluslar arası garantisi ile Cumhuriyet’in ilke ve devrimlerini savunan asker ve sivil guruplarla ortak çıkar ilişkileri gereği 27 Mayıs darbesi gerçekleştirildi. Seçimler sonu Abd anladı ki Türkiye’de demokratik rejimle istediklerini elde etmesini zordu. Abd için Türkiye’yi anarşi ve kargaşa ortamına sokması zor değildi. 963 sonrası Chp ulusalcıların parçalanmaları sonucu çeşitli komünist sol fraksiyonlar oluştu, DHKP de Erdal İnönü korumalı Deniz Gezmiş ve arkadaşlarınca bu safhada kuruldu. Mhp nin kuruluşu dâhil bütün anarşi, darbe, pkk terörü iç düşman olarak görülen halk ve hükümetlere baskı için oluşturuldu.
    Cevapla
  • Cafer UÇA 11 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların altında yatan gerçek.. 28 Şubat 997 de niha-i hedefe gelindi ve bütün birimleri ile kuşatılmış hükümeti görünür de Tsk yapıyor süsü verilerek tasfiye edip kendi sistemlerine uygun hükümet kurdurdular. Söz de irticacı yetiştirmemek için okullarda din eğitimini kaldırıldı, Kuran kurslarını da on beş yaş üstüne çıkartıldı. Başörtüsü yasağı perçinleşti hatta kendi kadın milletvekilinin başını açtırdı. Mhp 28 Şubat kararları başarı ile hayata geçirirlerken, Bazılarımız da Müslümanlığın sona erdirilmekte olduğunu ve bin sene süreceğini söylüyorlardı. Söz de milliyetçi partimiz Mhp apo nun asılmamasın da çekimser kalarak dolaylı onay verdi. Abd ve İsrail ve içimizdeki işbirlikçileri rejimin geri dönüşü olmayacak şekilde uygulanmaya başlanması ile Devlet ve hükümetlere baskı aracı olarak kurulmuş olan pkk terörü de sıfıra yakın seviyeye getirildi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var