Tankları yürüten komutanın tutukluluğuna itiraz

28 Şubat Soruşturması kapsamında geçen hafta tutuklanan emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun tutukluluğuna avukatınca itirazda bulunuldu.

Tankları yürüten komutanın tutukluluğuna itiraz
Tankları yürüten komutanın tutukluluğuna itiraz
GİRİŞ 06.03.2013 17:44 GÜNCELLEME 06.03.2013 17:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ceylanoğlu'nun avukatı Aras, itiraz dilekçesini verdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin savcılık sorgusu sırasında ''ceride'' adlı kayıtların gösterildiğini belirtti.

Aras, ''Ceridelerde hem o gün bahsedilen tankların yürütülmesiyle ilgili emri veren kişiler belliydi hem de müvekkilimin izinde olduğu belliydi. İzinden döndüğü şeklinde 13.30 gibi bir ibare olduğu için sanki günlük izin gibi telakki edildiğini düşündük. Halbuki 30 Ocak ya da 1 Şubat itibarıyla izne ayrılmıştı. İddia edilen olayın olduğu sabah müvekkil görevde yoktu'' diye konuştu.

Müvekkilinin ifadesini alan savcının tankların yürütülmesine ilişkin 16 manşet gösterdiğini, bunun üzerine savcıya ''Lehimize olan gazete manşetlerini toplamamışsınız'' dediklerini aktaran Aras, şöyle devam etti:

''Yener Süsoy'un 6 Haziran 2004'te yaptığı röportaj, Hulki Cevizoğlu'nun televizyon programındaki açıklamalar, bu konudaki gerçekleri 2004 ve 2007 yıllarında açıklamıştı, demiştik. O doğrultudaki detaylı itirazlarımızı savcıya verdik. Ceride denilen kayıtlarda görüldüğü üzere hem emri veren kişi müvekkil değildir, hem de o sırada müvekkil izindedir. Öğleden sonra dönmüştür. Bir bütün halinde gidiş dönüş emri verildiği için müvekkille eylem arasında hiçbir irtibat yoktur. Büyük bir maddi hata olduğunu düşünüyoruz. Bugün bunun kayıtlarını verdik. Zaten müvekkile yönelik suçlama 4 Şubat tarihinde tankların yürütülmesiyle ilgiliydi. Batı Çalışma Grubu'nun ne çalışmasında ne şemasında bir iddia vardı. Bu nedenle maddi hatanın, bugün verdiğimiz evraklarla düzeltilerek, bu akşam müvekkilin itirazen tahliye edileceği düşüncesindeyiz.''

Müvekkilinin bugüne kadar ''tankları yürüten kişi'' olarak mağdur edildiğini söyleyen Aras, ''son döneme kadar Genelkurmay geleneğinde tekzip olmadığı için müvekkilinin bunu tekzip edemediğini'' ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Nail Sivri 11 yıl önce Şikayet Et
    Kümeste suçüstü yakalanan hırsız demiş ya"ben de avukatın ne diyeceğini çok merak ediyorum. Yürütülen kaykay değildi efendi tanktı tank.O hani plan seminerinde "halkta psikolojik baskı yaratıyor" denilen tank. Bir değil iki değil bir sürü tank. Öyle vekil komutanın yapacağı bir iş olmadığını askerlik yapan herkes bilir.Esas komutan öğleden sonra gelmiş. Yüreği olsa idi o tankların başında dururdu . "Demokrasiye balans ayarı yaptık" sözüne karşı mı çıkmış.Ya da bu sözü sarf eden komutan hakkında soruşturma mı açmış.Kabak EDOK komutanının başına patlayacak. Buna resmen adam satma denir .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki