Kuran bülbülleri yarıştı

Trabzon'un Tonya ilçesinde yapılan 'Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması'nda Trabzon Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Enes Kaya birinci oldu.

Kuran bülbülleri yarıştı
Kuran bülbülleri yarıştı
GİRİŞ 09.03.2013 22:05 GÜNCELLEME 09.03.2013 22:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program Kur'an-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Programın açılışında konuşan Tonya Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Müdürü Muhammet Berberoğlu, yarışmayı Tonya'da yapmaktan onur duyduklarını ifade belirterek, yarışacak Kuran bülbüllerine başarılar diledi. Berberoğlu, "Yarışmaya katılan çocuklarımız şunu bilsinler ki bu yarışma diğer yarışmalardan farklı. Bu yarışma asla kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Bu vesile ile yarışmaya katılan öğrencilerimize başarılar diliyor. Gayretlerinden dolayı kendilerini ailelerini yetişmelerinde emeği geçen öğretmenlerini kutluyorum. Hz. Peygamber (sav) bir hadisi şerifinde 'Sizlerin en hayırlısı Kur'an-ı öğrenen ve öğretenlerdir' buyurmaktadır. Bu övgü bunun idrakinde olan çocuklarımıza ve onları yetiştiren hocalarına fazlası ile yeter diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Kaymakam Yeliz Yıldızhan, öğrencilerin çok güçlü bir eğitimden geçtiğine vurgu yaparak, "Okunan Kur'an'ın hayatımıza olumlu yansımasını diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından yapılan hafızlık yarışmasında Trabzon Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Enes Kaya birinci, Çaykara İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Mücahit Uzun ikinci, Vakfıkebir Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Murat Küçük ise üçüncü oldu.

'Ezan Okuma' yarışmasında ise Araklı İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Vahit Mehmet Aygün birinci, Akçaabat Anadolu İmam Hatip lisesi öğrenci Serkan Küçükarslan ve Of Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Öztürk ikinci, Trabzon Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Şaban Can ise üçüncülüğü elde etti.

Yarışmalar sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri ve plaketleri verildi. Ayrıca yarışmaya katılan okul müdürleri Kaymakam Yıldızhan tarafından plaketle ödüllendirildi.

Hafızlık ve ezan okuma yarışmalarının birincileri, Artvin'de yapılacak bölge yarışmasında Trabzon'u temsil edecek.

YORUMLAR 1
  • Cem Tekin 11 yıl önce Şikayet Et
    Ortadaki Bayan kardesimiz Bari Toren sirasinda basini orseymis.. O bayan kardesimiz de mi yarismaya katilmistir? -- Veya Din gorevlisimikdir, -- Yoksa yanlis fotograf karesi mi yuklenmistir anlam veremedik, Yarismaci kardeslerimize basarilar dileriz.. Bazi seyler zorlanmaya mi basliyor, Bir taraftanokullara ve devlet kurumlarina Basi acik girmekonusunda degisik tartismalar olurken yoksa bir taraftada, Basi acik girebilmek icin bir mucadelemidir. Neler oluyor boyle.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler