Cemaatin yerel seçimde oyu ne olacak

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yeşil, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis başkanına çağrıda bulundu.

Cemaatin yerel seçimde oyu ne olacak
Cemaatin yerel seçimde oyu ne olacak
GİRİŞ 14.01.2014 15:23 GÜNCELLEME 14.01.2014 21:57

Mustafa Yeşil,  bir bankanın batırılmak istenmesine karışan Sayın Gülen'e itimat ederek fikirlerini sormaları kadar tabii ne olabilir" dedi. Yeşil, Gülen ile konuşmak ve onunla bir şey paylaşmak sanki bir cürümmüş gibi yansıtıldığını söyledi. 

Geçmişte AB'nin Büyükelçiler Konferansı'nda konuşmacı olarak davet edilmiş ve yarım saat konuştuğunu anlatan yeşil, bu konuşmanın daha sonra internet sitemizde yayınlandığını bugün o konuşmanın kendi aleylerine kullanıldığını söyledi  

GÜL, ERDOĞAN VE ÇİÇEK'E ÇAĞRI

Gerek Cumhurbaşkanı, Gerek Başbakan ve Meclis Başkanı'na  uslup konusunda daha hassasiyet göstermeleri çağrısında bulunan Mustafa Yeşil "Gülen'in dediği gibi kim bu noktada bir adım atarsa hizmet on adım atmaya hazırdır." dedi. 

Hareketin temelinin almak üzerine değil vermek üzerine işlediğini söyleyen Yeşil, depremzedelerin peşine giden, Türkiye'nin dört bir yanında okul açan bir yapıya çete denilemeyeceğini, çete tanımının kime dendiğinin açıklığa kavuşturulması çağrısında bulundu.

KASET VE SES KAYITLARI İLE BAĞLANTI

Geçmişte siyasetçilerle ilgili yansıyan kaset ve ses kayıtlarının hizmet hareketi ile hiçbir ilişki kurulmasının mantıklı yönü olmadığını anlatan Mustafa Yeşil, hizmet hareketinin bu kasetlerle herhangi bir beklenti kurulmasının imkansız olduğunu vurguladı. Yeşil, bugün ise Gülen'le oturup kalkmak suçmuş, Gülen'le oturup kalkanlar da suçluymuş gibi gösterildiğini bu konuda devlet mutlaka bunun üzerine gitmesi gerektiğini savundu. 

Gazetecilerin, kasetler,  yargı üzerindeki etkisi ve hizmet hareketinin neden hedef olduğu sorularına ise Cemal Uşşak cevap verdi

Uşşak, 160 ülkede faaliyet gösteren eğitim eksenli hareketin yegane muhtaç olduğu şeyin huzur ve güven olduğunu belirterek Gülen'le ilgili dünya hukuk tarihinde ilk kez 'tek kişilik silahsız örgüt davası' açıldığını söyledi.

PARALEL YAPI VE ÖRGÜT TANIMI

17 Aralık operasyonları öncesi paralel yapılanma örgüt dendiği zaman camiaya işaret edilmediğini, parelel yapılanmanın KCK davaları ile ilişkilendirildiğini örgüt olarak da PKK örgütü anlaşıldığını, bugün ise parelel yapı ve örgütten hizmet hareketi imajı verildiğini söyledi.

 "1965'le yıllarda İsmet İnönü iktidarı kaybettiğinde 'beni nurcular yıktı' demişti" diyen Uşşak daha sonraki dönemlerde olayların başkalarına fatura edildiğini bugün ise irtica diye hedefe konan hareketin yerini hizmet hareketinin aldığını söyledi. 

-İster hocaefendi ile ilgili olan, isterse Baykal ve diğer siyasilerle ilgili kasetler suçtur mutlaka gereken yapılmalıdır. 

CEMAATİN YEREL SEÇİMLERDEKİ TERCİHİ

Cemaatin yerel seçimlerde oyu ne olacak sorusuna ise yapılan anketler ve 31 Mart'ta sonuçlar ortaya çıkacak o zaman görülür

AK Parti ile hizmet hareketi arasındaki didişmenin çıkış nedeni ile ilgili soruya Mustafa Yeşil cevap verdi:

Hizmet bugüne kadar siyasi partilerle ilişkilerini ilkesel bazda götürdü.  Kopenhag kriterleri,  demokratikleşme referandumu gibi konularda bunlar oldu. Avrupa ile ilişkilerde kazanımlardan uzaklaşılması,  dersaneler konusu, hizmet hareketine hizmet edenler ve sahip olunan kazanımları kaybedilmesi ile ilgili eleştiriler ki Sanghay 3'lüsü, 5'lisine girme gibi açıklamalar bizim kazanımlardan geri gitme demektir. 

-Başbakan Erdoğan'ın örgütün üst yönetimi ve altındaki insanları ayırmak gerekiyor şeklindeki sözleriyle ilgili de örgütün görünen yüzler veve görünmeyen gönüllüler olduğu anlaşılıyorsa bunun için belgelerle ortaya konması gerek.

-İHH toplantısında  hizmet hareketinin eleştirilmesi ve Erdoğan Bayraktar'ın bakanlık istifasında birileri tarafından yönlendirildiği iddialarına ise

-Hayalin ucu yoktur. Birilerine birşeyler denecekse asgari hukuk kuralına uyulması gerekmektedir. Bunların birçoğu iddia, itham, bazıları da bühtandır. Bununla ilgili yargı gerekli araştırmalarını yapsın ortaya koysun. Bayraktar'ın birileri ile görüşüp istifa etmesi de çok iyi bir senaryodur. 

KAYNAK: HABER7