Kanal7’ye Digitürk oyunu ile ilgili TMSF suskun!

Digitürk sıralamasında Kanal7’nin 29'uncu sıraya çekilmesi talebinin Ethem Sancak tarafından durdurulduğu iddiaları ilgili taraflar suskun..

Kanal7’ye Digitürk oyunu ile ilgili TMSF suskun!
Kanal7’ye Digitürk oyunu ile ilgili TMSF suskun!
GİRİŞ 08.02.2016 13:50 GÜNCELLEME 08.02.2016 15:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Digitürk kanal sıralamasında boşalan 28 sıraya 34’üncü sıradaki Kanal7’nin çekilmesi talebi Ethem Sancak tarafından baskıyla durdurulduğu ortaya çıkmıştı. TMSF'den ve Sancak tarafından suçlamalarla ilgili henüz bir açıklama ve yalanlama gelmemesi iddiaları doğrular nitelikte...

TMSF BU YANLIŞI NE ZAMAN DÜZELTECEK?

Bu haksız uygulamanın giderilmesi ile ilgili her türlü başvuruyu yapacaklarını ifade eden Kanal 7 Medya Grubu yetkilileri, TMSF ve Digitürk yetkililerinden bu haksızlığı derhal düzeltmelerini istemişti.

TMSF'den şu ana kadar herhangi bir açıklama ve düzeltme hamlesi gelmedi. TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül ise sessizliğini koruyor. Kendisine baskı yapılıp yapılmadığına dair bir görüş beyan etmedi.

Şimdi, Kanal 7 Medya Grubu yönetimi, TMSF Başkanı'ndan söz verdiği halde neden böyle bir uygulamaya gittiğinin ve bu yapılan yanlışın ne zaman düzeltileceğinin cevabını bekliyor.

Kanal yetkilileri, “Bu haksızlığın sona erdirilmesini ve düzenli olarak yıllık kanal taşıma bedelini ödeyen yayın kuruluşumuzun sıralamadaki yerini, boş olarak tutulan 29’uncu sıraya ivedi olarak taşınmasını ve bu haksız uygulamanın sonlandırılmasını talep ediyoruz.” açıklaması yapmıştı.

TMSF VE DİGİTÜRK YÖNETİMİ, KANAL7’NİN TALEBİNİ ÖNCE OLUMLU BULDU

Kanal 7 Medya Grubu, Kanaltürk TV’nin Digitürk Yayın Platformu'ndan çıkarılması sonrası TMSF yönetimine başvurarak boşalan sıraya Kanal 7’nin alınması için talepte bulunmuştu.

Talep sonrası Digitürk yönetimi, 28’inci sıraya daha fazla izlenmesi olan TV8’in alınacağı, TV8’den boşalan 29’uncu sıraya ise Kanal7’nin taşınacağını açıklamıştı. Hatta, Digitürk söz konusu talebin kabul edildiğini 31 Ocak 2016 Pazar günü Kanal7’nin 29’uncu sıraya taşınacağı kanal yönetimine de şifai olarak bildirmişti.

ETHEM SANCAK, TMSF'Yİ NEYLE İKNA ETTİ?

Verilen bu sözlere rağmen Ethem Sancak, sürpriz bir hamle yaparak paraşütle iner gibi kendi kanalını ön sıralara aldırdı. Sancak’ın baskısı sonrası Kanal7, 34’üncü sıradaki yerinde kalırken, Sancak Grubu’na ait reyting ölçümlerinde bile yapılmayan 360 TV, 29’üncu sıraya taşındı.

SANCAK, TMSF’Yİ BÜYÜK YANLIŞA SÜRÜKLEDİ

TMSF’yi baskıyla boyun eğdiren Ethem Sancak, kendisine ait Kanal 360’i haksız bir şekilde ulusal TV kanallarının bulunduğu sıralara taşıttı.

TMSF yetkililerini arayan Ethem Sancak’ın, “29’uncu sıraya Kanal7’yi almayacaksınız. Kanal7 yerinde kalacak. 29’uncu sıraya 360 TV’yi alacaksınız” dediği öğrenildi.

TMSF yetkililerinin, “sizin kanalınız 360’ı Kanal7’den boşalan 34’üncü sıraya alalım” teklifini de reddeden Sancak, TMSF’yi büyük bir yanlışa sürükledi.

ULUSAL KANAL OLMAYAN 360 TEPEDEN ÖN SIRALARA İNDİ!

Sancak'ın baskısı karşısında direnemeyen TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül’ün de kararıyla 43’üncü sıradaki Ethem Sancak Medya Grubu’na ait olan 360 TV, bir anda 29’uncu sıraya çekildi.