Medya Derneği, akreditasyonu tartıştı

Medya Derneği'ne üye kurumların yöneticileri, medyanın güncel sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Genelkurmay'ın akreditasyon uygulaması da tartışılan konular arasındaydı.

Medya Derneği, akreditasyonu tartıştı
Medya Derneği, akreditasyonu tartıştı
GİRİŞ 23.03.2012 09:19 GÜNCELLEME 23.03.2012 09:19

Afganistan’da şehit düşen askerlerin cenaze törenine bazı medya kuruluşlarının alınmamasıyla tekrar gündeme gelen Genelkurmay’ın akreditasyon uygulaması, Suriye’de görev yaparken kaybolan gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun’un durumu, hazırlıkları devam eden internet yasasının medyadaki telif haklarına bakan yönü ve yargı reformu paketi bünyesindeki değişikliklerin Türkiye’deki basın özgürlüğü sorununa muhtemel etkileri ele alınan başlıca konulardı.

TRT Harbiye Radyoevi’nde yapılan değerlendirme toplantısına derneğe üye şu kurumların üst düzey yöneticileri katıldı: ATV, A Haber, Kanal 7, Haber 7.com, Kanaltürk, 24 TV, Ülke TV, TRT, Samanyolu TV, Bugün Gazetesi, Sabah Gazetesi, Today’s Zaman, Star Gazetesi, Takvim Gazetesi, Türkiye Gazetesi, Today’s Zaman Gazetesi, Cihan Haber Ajansı, Yeni Şafak Gazetesi, Zaman Gazetesi, Aksiyon Dergisi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın bazı basın yayın kuruluşlarına yönelik uyguladığı akreditasyonun ciddi bir ayrımcılık suçu oluşturduğuna dikkat çekilen toplantıda, günümüz iletişim biçimlerinin geldiği nokta düşünüldüğünde bu yasaklamaların bir geçerliliğinin olmadığı, akredite uygulanan basın kuruluşlarından daha çok akredite uygulayan kuruma ve Türkiye’nin imajına zarar verdiği vurgulandı. Medya temsilcileri, bu haksız uygulamanın en kısa sürede kaldırılması gerektiğini belirttiler.

Yaklaşık iki haftadan bu yana Suriye’de kendilerinden haber alınamayan gazeteci Adem Özköse ve kameraman Hamit Coşkun için endişelerini belirten medya temsilcileri, bu iki gazetecinin Türkiye’ye getirilmesi için yapılan çalışmaları yakından takip edeceklerini ifade ettiler.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın gözetiminde hazırlanan internet medyası hakkındaki yasal düzenlemenin son durumunu da tartışan medya temsilcileri, hazırlanan taslağın medya kuruluşlarının telif haklarını yeterince korumadığını ifade ettiler.

Yasa hazırlanırken internetin özgürlükçü ruhunun korunması gerektiğinin altını çizen Medya Deneği üyeleri, diğer yandan da bu özgürlüğün medya kuruluşlarının ticari haklarının gaspına sebep olmaması gerektiğini belirttiler.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in geçtiğimiz ay kamuoyuna duyurusunu yaptığı yargıda reform paketini yakından takip ettiklerini belirten medya temsilcileri, bu paket ile yapılacak değişikliklerin Türkiye’deki basın özgürlüğü sorununu ortadan kaldırmasını umut ettiklerini ifade ettiler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini