Erciyes Dağı'nda 'Allah' yazısı

Erciyes Dağı’nda karlar erirken her sene ortaya çıktığı iddia edilen 'Allah' yazısı bu sene de görüldü. Kent merkezinden rahatlıkla seçilen görüntü büyük heyecan doğurdu.

Erciyes Dağı'nda 'Allah' yazısı
Erciyes Dağı'nda 'Allah' yazısı
GİRİŞ 28.07.2005 13:27 GÜNCELLEME 28.07.2005 13:27

Kayseri Müftüsü Necmettin Nursaçan, bu durumun Erciyes’e kutsallık anlamı yüklemeyeceğini belirterek, Allah’ın kudretinin heryerde olduğunu ve yazının normal karşılanması gerektiğini söyledi.


Önceki yıllarda da Erciyes’te karların erimesi sonucu ortaya çıkan ‘Allah’ yazısı bu yıl görüldü. Kent merkezinden rahatlıkla görülebilen karlarla kaplı zirve kısmına yakın yerde arapça ‘Allah’ yazısının belirmesini vatandaşlar şaşkınlıkla izledi.


Bazı vatandaşlar, karların şekil almasıyla ortaya çıkan Allah yazısının bir uyarı niteliği taşıdığını savunurken, kimileri, bu durumun Erciyes Dağı’nın büyüklüğünden kaynaklandığını iddia etti Kayseri Müftüsü Necmettin Nursaçan ise, bu durumun normal karşılanması gerektiğini vurguladı. Yazının Erciyes’e kutsallık anlamı yüklemeyeceğini kaydeden Nursaçan, “Bir çimen yaprağından güneş sistemine kadar heryerde Allah’ın kudretini gösteren örnekler var. Erciyes’te Allah yazısı belirdi diye, buna farklı anlamlar yüklemek yanlış. Ben olayı sıradan, normal bir olay gibi değerlendiriyorum" dedi. Nursaçan, önceki yıllarda da çıkan Allah yazısının, görüldüğü anda insanı etkilediğini de vurgulayarak, sanki birileri özenerek yazmış gibi bir görüntünün ortaya çıktığını ifade etti

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!