Geleceğin fotoğraf makinesi

Fotoğraf dünyasının önde gelen firmalarından Kodak, Fransa’da gerçekleştirdiği toplantıda yeni ürünlerini tanıtırken geleceğin fotoğraf dünyası hakkında da önemli fikirler ortaya koydu.

Geleceğin fotoğraf makinesi
Geleceğin fotoğraf makinesi
GİRİŞ 16.09.2005 15:52 GÜNCELLEME 16.09.2005 15:52

Geçtiğimiz sene dünyada yaklaşık 100 milyar kare film çekildi. Bu karelerden sadece 10 milyarı dijital makinelerle çekilmedi. Böylece dijital makinelerin icat edilmesinden bu yana kimyasal ve dijital film arasında yaşanan savaşın galibi de net bir şekilde belli oldu. Bu savaşta dijital dünyanın en büyük silahı ise cep telefonlarının üstündeki fotoğraf makineleri oldu.

Ne var ki cep telefonlarından çekilen fotoğrafların küçük ve düşük kaliteli olması, kullanıcıları az da olsa fotoğraf gerçeğinden uzaklaştırdı: Kullanıcıların yüzde 60’ı resimlerini hiç bir şekilde internet sitesine göndermezken yüzde 70’i ise başkalarıyla paylaşmayı reddetti. Bu yüzden de Kodak yetkilileri, herkesin kolayca kullanabileceği cihazlarla fotoğraf alışkanlığını yeniden yaratmayı hedefledi.

KABLOSUZ TRANSFER

Dijital fotoğraf makinelerinin en kötü yönlerinden birinin fotoğraf transferi olduğunu ortaya koyan Kodak yetkilileri, V550 isimli yeni fotoğraf cihazıyla yeni bir çağ başlattıklarını söyledi. Bu yeni teknolojiyle birlikte, fotoğraf makinesinin üstünde bulunan kablosuz internet cihazı sayesinde resimler direkt olarak internet ortamına aktarılabiliyor veya gönderilmek istenen kişiye e-posta olarak gönderilebiliyor. Üstelik bu işlem sadece birkaç saniye içinde sürüyor.

Sağlanan kolaylıklar bununla da bitmiyor: Herkesin evde kendi fotoğrafını basabilmesi için üretilen Easy Share Photo Printer 500 ile varolan hemen tüm hafıza kartları yazıcıya takılarak veya BlueTooth bağlantı sağlanarak çıkış alınabiliyor. Bu sayede herkesin evinde birer fotoğraf laboratuvarı kurması mümkün hale geliyor.

Yazıcının çalışması için bilgisayara da gerek yok. Çünkü bu mini fotoğraf laboratuvarı tek başına çalışıyor. (Akşam)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!