Ünlü futbolcu George Best öldü

Dünya futbolunun en büyük isimlerinden George Best 59 yaşında hayata veda etti. Best, tedavi gördüğü Londra'nın Cromwell Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu.

Ünlü futbolcu George Best öldü
Ünlü futbolcu George Best öldü
GİRİŞ 25.11.2005 17:04 GÜNCELLEME 25.11.2005 17:04

Daha önce alkol tedavisi gören ve 2002 yılında karaciğer nakli geçiren Manchester United ve Kuzey İrlanda milli takımının efsane oyuncusu Best, grip teşhisiyle yatırıldığı 1 ekimden beri Cromwell Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

Son günlerde ünlü futbol adamının böbreklerinde de enfeksiyona rastlanmıştı.

Son saatlerini yatağı başında nöbet tutan 24 yaşındaki oğlu Callum ve 87 yaşındaki babasının da bulunduğu ailesi ile geçiren Best, İngiliz futbolunun yetiştirdiği en büyük futbolcular arasında yer alıyordu.

George Best kimdir?

22 mayıs 1946'da Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ta dünyaya geldi. 17 yaşında Manchester United'da, 18 yaşında da Kuzey İrlanda milli takımında forma giymeye başladı.

Manchester United'ın 1965-1967'de ligde ve 1968'de Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda şampiyon olan kadrosunda yer aldı.

Futbol zekası ve tekniği ile dünyanın en iyi sağ açıklarından biri sayıldı, ancak disiplini sevmeyen yapısı nedeniyle istikrarlı bir grafik çizemedi.

Manchester United'ın Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazandığı 1968 yılında Avrupa'da ve İngiltere'de Yılın Futbolcusu seçildi.

Henüz 27 yaşındayken, Manchester United'la yollarını ayırdı. United'dan sonra Fulham'da ve ABD'de Los Angeles Aztecs'te oynadı.

1960'lı yıllarda Ada futboluna yeni bir soluk getirdi. 37 kez giydiği milli formayla 10 gole imza atarken, 466 maça çıktığı Manchester United formasıyla ise 178 gole adını yazdırdı.

Adı Pele, Maradona ve Cruyff gibi futbolcularla aynı kategoride anılan Best, 1960'lı yıllardaki futbol başarısıyla 'Beşinci Beatle' lakabıyla anılıyordu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hayati Sır, İsrail'in Mescid-i Aksa planını anlattı: İran'a yıktıracaklar
Gazze'den korkunç haberler! İsrail gece boyu katliam yaptı!