Risale-i Nur-Hartford ortaklığı seminer

Risale-i Nur Enstitüsü, ABD'nin saygın kuruluşlarından Hartford Seminary ile ortaklaşa Sosyal Bilimler Seminerleri düzenliyor.

Risale-i Nur-Hartford ortaklığı seminer
Risale-i Nur-Hartford ortaklığı seminer
GİRİŞ 05.01.2006 00:15 GÜNCELLEME 05.01.2006 00:15

14 haftalık seminerlere katılımcı kabulleri 6 Ocak 2006'da sona erecek.Türkiye'den ve ABD'den 14 bilim adamının vereceği seminerlere, sınırlı sayıda ve mülakat ile katılımcı kabul edileceği bildirildi.

Risale-i Nur Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, ABD'nin Georgetown eyaletinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Hartford Seminary ile ortaklaşa olarak 14 haftalık seminer düzenleneceği belirtildi. Düzenlenecek seminerlerin genel konusunun 'Değişen Toplum Yapısında Ahlak' olarak belirlendiği ve seminerlere toplam 20 katılımcının kabul edileceği ifade edildi.

Açıklamada, seminere yalnızca üniversite öğrenimini sürdürenlerin ve mezunların katılabileceğini belirtildi. Risale-i Nur Enstitüsü Seminer Salonu'nda yürütülecek programa müracaatlar 6 Ocak 2006 tarihinde sona erecek. Seminere Enstitü'den temin edilecek müracaat formu ve özgeçmiş ile kayıt yaptırılabilecek.

Hafta sonları Cumartesi 10:00-14:00 ve Pazar: 12:00-17:00 saatleri arasında 14 hafta boyunca sürecek olan 'Değişen Toplum Yapısında Ahlak' ana başlığı altındaki seminerlerde her hafta şu konulardan biri işlenecek: 'Ahlakın Kaynağı, Ahlak ve Toplum Düzeni, Toplumsal İlişkilerde Güven Unsuru, Toplumsal Katmanlar Arası Barış, Kamusal Alanda Ahlak,İnsanlık Değeri Olarak Ahlak, Hukuk ve Ahlak İlişkisi, Bireyin Ahlakı Edinme Süreci,Günah ve Suç Psikolojisinin Toplum Yapısına Etkileri, Çağdaşlaşma ve Batılılaşma Sürecinde Ahlaki Değişimler, Şehirlileşme Sürecinde Ahlaki Değişim, Tüketim Ekonomisinin Bireyin Ahlakı Üzerindeki Etkisi, Aile Yapısının Toplum Ahlakı Üzerine Etkisi, Özgürlük Düşüncesi ve Ahlak.' Seminerlere katılmak isteyenler için Risale-i Nur Enstitüsü'nün iletişim bilgileri ise şöyle: 'Vefa, Cemal Yener Tosyalı Cd., No: 117, Süleymaniye-İstanbul,

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz
Gelin duvağını toplarken magandanın kurşunuyla vuruldu!